Marmara'nın lideri hamsi, palamut üçüncü

Marmara'nın lideri hamsi, palamut üçüncü

“Marmara Denizi’nde Balıkçılık ve Biyolojik Çeşitlilik” oturumunda en fazla avlanan ilk beş balık çeşidinin sırasıyla hamsi, sardalye, istavrit, palamut ve mezgit olduğunu açıklandı. Listede lüfer altıncı, tekir dokuzuncu oldu.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ve başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere çok sayıda belediye başkanı ile su ve kanalizasyon idaresi yetkilileri, üniversiteler, ve ilgili özel sektör temsilcilerinin katıldığı Marmara Sempozyumu’nun son oturumunda “Marmara Denizi’nde Balıkçılık ve Biyolojik Çeşitlilik” tartışıldı.

 

PALAMUT DÖRDÜNCÜ, LÜFER ALTINCI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Turgay Türkyılmaz, balıkçılıkla ilgili mevzuat ve yönetmelikler hakkında bilgi verdikten sonra, “Marmara Denizi bir akvaryum. Sırasıyla Hamsi, sardalye, istavrit, palamut, mezgit, lüfer, bakalorya, çaça, tekir, kefal, kolyoz ve barbunya 2012 itibariyle Marmara Denizi’nde en yoğun avlanan balıklar. Bu çeşitliliği korumak, Bakanlığımızın olduğu kadar, belediyelerin de görevi. Özellikle kaçak balıkçılığın önlenmesinde, çıkarılmış yönetmeliklerle belediyelerin de sorumluluğu var. Biz Bakanlık olarak bu yıl 891 ceza kestik, belediyeler bu konuda elini taşın altına sokmalı” diye konuştu.

GIRGIRCILAR MAĞDUR OLUYOR

Türkyılmaz’ın ardından söz alan İstanbul Su Ürünleri Derneği Başkanı Abdullah Denizer ise çarpıcı bir açıklamada bulunarak, “Kumkapı Balık Hali’ne gelen çinakopların %80’i, yasak olmasına rağmen trolcülük avlanmasıyla geliyor. Bu denetimin yapılamamasından dolayı biz gırgırcılar olarak mağdur oluyoruz” diye konuştu.

 

  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.