Mecidiyeköy'de polisten tomalı barikat

Mecidiyeköy'de polisten tomalı barikat

İstanbul Zincirlikuyu'da Soma'da yaşamını yitiren madenciler için iş bırakan KESK işçilerinin önü kesildi.

      Gayrettepe'den Fındıklı'ya yürümek isteyen sendikalara polis izin vermedi. "Hükümet istifa, Soma'nın hesabı sorulacak" sloganları atan kalabalık Mecidiyeköy'e yönlendirildi. Mecidiyeköy'e ulaşan kalabalığın yolu 8 TOMA ile kurulan barikatla kesildi.
      İstanbul'da DİSK, TÜRK-İŞ, KESK, TMMOB ve TTB'in çağrısıyla toplanan yaklaşık 1500 kişi sabah saatlerinde Gayrettepe'de toplandı. Beşiktaş Fındıklı'daki SGK İl Müdürlüğü önüne yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Gayrettepe önlem alan polis kalabalığı Seyrantepe'ye yönlendirdi.
      Polis araçlarından sık sık yürüyüşün kanunsuz olduğu, yas gününde böyle bir eylem yapmanın anlamsız olacağı şeklinde anonslar yapıldı. Villa Caddesi üzerinden Şişli Belediye önüne geçen kalabalık sayıları artınca yeniden Gayrettepe'ye yöneldi. Yaklaşık 2 saat süren bekleyiş sırasında aralarında DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nun da bulunduğu bazı kişiler oturma eylemi yaptı. Çevredeki ev iş yerlerinden çok sayıda vatandaşın da destek verdiği kalabalık polisle yapılan pazarlıkların ardından yürüyüşe geçti.

8 TOMALI BARİKAT
      Kalabalığın Beşiktaş üzerinden Fındıklı'ya inmesine izin vermeyen polisin D100 Karayolu Beşiktaş bağlantısını trafiğe kapaması dikkat çekti. Pazarlıkların ardından kalabalığın Gayrettepe'den Mecidiyeköy Meydanı'na yürümesine izin verildi. Saat 13:30'da Gayrettepe'den Mecidiyeköy'e yürüyen kalabalık sık sık" Hükümet istifa, Soma'nın hesabı sorulacak" sloganları attı. Sürücülerin de kornalarıyla kalabalığa destek verdiği görüldü. Mecidiyeköy'e gelen kalabalığı yolu bu kez 8 TOMA ile kurulan barikatla kesildi.
İzmir'de Soma protestosuna müdahaleİzmir'de Soma protestosuna müdahale
     Grup burada Soma'daki maden kazasında yaşamını yitiren işçiler için saygı duruşunda bulundu.
Grup adına açıklamayı DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu yaptı. Çerkezoğlu, taşeronlaşmaya karşı Türkiye'deki tüm madenlerin yeniden kamulaştırılmasını istedi. Çerkezoğlu, Tuzla Tersane işçilerinin yarın iş bırakacaklarını ve İçmeler - Tersane arasında Soma işçileriyle dayanışma için yürüyüş yapacaklarını da duyurdu.
Konuşmaların ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.