Mecidiyeköy’de trafik kaosu Şubat'ta bitiyor

Mecidiyeköy’de trafik kaosu Şubat'ta bitiyor

Mecidiyeköy’de trafiği kilitleyen, hem yayaları hem sürücüleri çileden çıkaran Trump Towers’a metro bağlantı çalışması sona erdiğinde, yaya trafiğinin bu bağlantıdan sağlanması ve trafiğin rahatlaması bekleniyor.

Mecidiyeköy’de aylardır trafik kaosuna neden olan metro girişi çalışmasının Şubat ayında tamamlanması bekleniyor. Çalışma, Mecidiyeköy metrosuna Trump Towers’tan çıkış yapmak için başlatıldı. Yetkililer projenin finansmanının Trump Towers tarafından karşılandığını belirterek, proje tamamlandığında metrobüs yolcularının da bu geçidi kullanacağını, böylece araçların arasından yürümek zorunda kalmayacağını söyledi. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde metrobüs yolcularının yaşadığı sıkışıklığın böylece giderilmesi planlanıyor.

YÜRÜYEN MERDİVENLER VE BANTLAR YAPILIYOR

Mecidiyeköy'deki altyapı çalışmalarını yürüten müteahhit firma FFK İnşaat’ın Harita Kadastro Mühendisi Cüneyt Demircioğlu çalışma ile ilgili bilgi verdi. Trump Towers’ın B1 katına bağlantı sağladıklarını anlatan Demircioğlu, ''Yedi tane yürüyen merdiven ve yüz metrelik yürüyen bantlar ile beraber özürlüler için asansör olacak ve tamamlanmış merdivenler de açılıştan sonra kullanıma girecek. Bu projenin amacı Mecidiyeköy meydandaki yaya trafiğini araç trafiğinden ayırarak yerin altına almak. Eskiden yayalar tamamen araçların arasından gidiyordu ama çalışmalarımızla birlikte yaya trafiğini yüzde 10'a indirebilirsek eğer çok büyük bir rahatlama olacak. Meydandaki ışıklar da kaldırılarak trafik akışı hızlandırılacak'' dedi. Demircioğlu, Ortaklar Caddesi için de bağlantı gerektiğini de vurgulayarak, bununla ilgili planlama yapıldığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.