Mehmet Akif Ersoy Şiirleriyle Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Şiirleriyle Anıldı

Pendik Belediyesi’nin İstiklal Marşı’nın kabulünün 92’nci yıldönümü nedeniyle düzenlediği Mehmet Akif’i anma programında, şair ve sunucu Serdar Tuncer, Akif’in unutulmaz şiirlerini seslendirdi

 Pendik Belediyesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 92’nci yıldönümü dolayısıyla “Mehmet Akif Ersoy Anma Programı” gerçekleştirdi. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Kütüphane Gönüllüleri’nin öncülüğünde gerçekleştirilen programa şair ve sunucu Serdar Tuncer konuk oldu. Anma programında konuşan Belediye Başkanı Kenan Şahin, öğrencilere Akif’in örnek hayatından bahsederek, “Her yazarın kitabını okuyun fakat Mehmet Akif’in hayatını okuyun” tavsiyesinde bulundu.

Ardından programda Pendik’te liseler arası şiir okuma yarışmasında birinci ve İstanbul ikincisi olan Şuheda Galacoş “İstiklal Marşı”nı seslendirdi.

'Sevdiğini çok sevip hiç tanımamak gibi bir eksiliğimiz var' 

Mehmet Akif’in “Hüsran”, “Safahat”, “Bülbül”, “Çanakkale” gibi unutulmaz şiirlerini seslendiren Serdar Tuncer, öğrencilere Akif’in mısralarında yer verdiği “Asım’ın Nesli” benzetmesiyle hitap etti. Mehmet Akif’in bir samimiyet abidesi olduğunu belirten Tuncer, “Milletler kahramanlarıyla ayakta kalır. Kahramanlık sadece ordu önünde at üzerinde cenkten cenge koşanlar değildir. Mimar Sinan, Itri gibi Akif’te böyle bir kahramandır. Milli mücadele yıllarında bazen Fatih’te bir vaaz kürsüsünde, bazen Tacettin Dergahı’nda, Millet Meclisi’nde, Ankara’da, yeri gelir Almanya’da onun kahraman yüreğinde millet ve vatan için kopan çığlıkları duyarsınız” dedi.
Kendi mısralarında ‘Sessiz yaşadım kim beni nereden bilecekler’ diyen Mehmet Akif’e Allah’ın bugün nasıl bir tanınmışlık nasip ettiğinden bahseden Tuncer, “Ama şu da var ki; sevdiğini çok sevip hiç tanımamak gibi bir eksikliğimiz var” diyerek öğrencilerin Mehmet Akif’in örnek hayatını yakından incelemeleri tavsiyesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.