Mehmet Akif'in torununa son veda

Mehmet Akif'in torununa son veda

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un torunu Ferda Argon (85), Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kardeşi Selma Argon, ailesine yönelik desteklerinden ötürü Başbakan Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Ba

Fatih Camii'nde kılınan öğle namazından sonra toplanan cemaat, istiklal şairi Akif Ersoy'un torununa son görevini yapmak için bir araya geldi. Soğuk havaya rağmen cami avlusunu dolduran kalabalı,k Argon ailesini yalnız bırakmadı. Merhum Argon'un küçük kardeşi Selma Argon, ablasının cenazesi için camiye gelenlerin taziyelerini kabul etti. Üzgün ve yorgun olduğu gözlenen Argon, namaz için gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile bir süre görüştü. Taziyelerini sunan Topbaş, aile ile yakından ilgilendi. 

Kılınan öğle namazının ardından cenaze namazına geçildi. Helallik istenmesinin ardından cenaze namazı kılındı. Omuzlara alınan Argon'un cenazesi, dedesi Mehmet Akif Ersoy'un kabrinin de bulunduğu Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi. 

SELMA ARGON: MİNNET BORÇLUYUM

Selma Argon, basın mensuplarının sorularına verdiği verdiği cevapta, aile olarak Başbakan Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yardımlarını esirgemedikleri için teşekkür etti. Argon, "Onlardan yaş olarak çok büyüğüm ama sarılmak kucaklamak istiyorum. Onların sevgilerine karşı bir şey yapmak istiyorum. Ablamın da buradan duyduğuna inanıyorum." dedi. Argon, ablasının. dedesi Akif Ersoy'u küçük yaşlarda iki kez gördüğünü belirterek onunla ilgili fazla anısı bulunmadığını da sözlerine ekledi. 

TOPBAŞ: EMANETİ ARAMIZDAN AYRILDI

Başkan Topbaş da, Argon'un ölümünü, "Akif'in emaneti aramızdan ayrıldı" şeklinde nitelendirdi. "Diliyoruz ki dedesiyle cennette buluşur" diyen Topbaş, "Ferda hanımı milletimize bir emanet olarak değerlendiriyoruz. Bu ülkede asla unutulmayacak izler bırakmış bir insanın emanetini bugün uğurladık." sözleriyle değerlendirdi. 

Namazın ardından Ferda Argon'un cenazesi, defnedilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne götürüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.