Mehmet Ayvalıtaş davasında izdiham

Mehmet Ayvalıtaş davasında izdiham

Gezi Parkı olayları sırasında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş davası olaylı başladı, olaylı bitti. Bugünkü duruşmanın sona erdiğini söyleyen mahkeme heyeti Ayvalıtaş ailesinin avukatlarının tepkisi ile karşılaştı. Avukatl

 

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye’de gerçekleşen yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş’ın bir aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili görülen dava öncesi adliyede geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşmada salonun küçüklüğü nedeniyle zaman zaman tartışmalar oldu. Duruşma öncesi de adliye önünde polisle bir grup arasında gerginlik yaşandı.

KAPIDA ARBEDE

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada izdiham yaşandı.

Duruşma salonuna girmek isteyenlerin sayısının çokluğu nedeniyle kapıda arbede yaşandı.

DURUŞMA ÖNCESİ OLAY ÇIKTI

AVUKATLARDAN SALON İTİRAZI

Salonun küçük olduğunu belirten avukatlar, daha büyük bir salonda duruşmanın görülmesini istediler

Duruşma salonunda Ayvalıtaş ailesi, hem Mehmet 'in hem de oğlunun ölümüne dayanamayan ve kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Fadime Ayvalıtaş'ın resimlerini ellerinden bırakmadılar.

Mehmet'in anneannesi torununun ardından kızı Fadime Ayvalıtaş'ı da kaybetmişti. Duruşmada, kızının fotoğrafını elinden hiç bırakmadı.

MEHMET AYVALITAŞ DURUŞMASI ÖNCESİ GERGİNLİK

ANNESİNİN DE KALBİ DAYANAMAMIŞTI

Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için 1 Haziran günü Ümraniye’de düzenlenen eylem sırasında, yolu trafiğe kapatmak isteyen grubun arasında giren cipin çarptığı Mehmet Ayvalıtaş (20) yaşamını yitirmişti. Oğlunun ölümünün anne Fadime Ayvalıtaş da rahatsızlanarak 12 Aralık'ta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Fadime Ayvalıtaş oğlunun yanına gitti

 DURUŞMA ÖNCESİ NELER YAŞANDI?

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma öncesi güvenlik nedeniyle adliyenin B bloğunda bulunan açık otopark, araç girişine kapatıldı.

Araçlar diğer bloklarda bulunan otoparklara yönlendirildi. Ayrıca, adliyenin giriş kapısının önüne polis barikatı kurulurken, 2 TOMA aracının da bulunduğu adliye bahçesine çok sayıda çevik kuvvet aracı giriş yaptı.

DURUŞMA ÖNCESİ GERGİNLİK ÇIKTI

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda görülen duruşma öncesi yüzlerce kişi adliye önünde toplandı. Polis ekipleri alanı bariyerlerle güvenlik çemberine alırken, grup ellerindeki flamalarla sloganlar attı. Adliye binasının giriş kapısı önünde bekleyen polislere gruptakilerden bazıları "Ne yüzle buraya geliyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.

Gruptakilerden bir kadın, polislere doğru bağırarak gözyaşı döktü.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da duruşmayı izlemek için adliyeye geldi. Mahmut Tanal ve polis müdürü ortamın daha fazla gerginleşmemesi için görüşme yaptı. Polis müdürü daha önceki duruşmada adliyenin camlarının kırıldığını hatırlatırken, Tanal da iki tarafında sakin olması durumunda herhangi bir gerginlik yaşanmayacağını söyledi.

Hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Avyalıtaş ise polis müdürüne, "Kesinlikle bir karışıklık istemiyoruz, tahrik etmeyin" dedi.

Duruşmayı Ankara'daki Gezi parkı protestolarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün annesi Safi Sarısülük de izliyor.

AYVALITAŞ İÇİN BİRARAYA GELDİLER

Ankara Dayanışması üyeleri, Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye’deki yürüyüş sırasında Mehmet Ayvalıtaş’ın bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirmesini protesto etti. Protestoya Ankara’daki eylemlerde yaşamını yitiren Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük de katıldı. Ayvalıtaş’ın ölüm sebebinin “trafik kazası” olarak gösterilmeye çalışıldığını ve “katillerin korunduğunu” belirten ağabey Sarısülük, “Onlar haksızlığı büyüttükçe bizler bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler biliyoruz ki adalet ancak direnenlerin eliyle kurulacak. Adaletin ayakkabı kutularında milyon dolarları saklayan, yolsuzların, hırsızların, katillerin eliyle gelmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Bu mahkemelerden adalet çıkmaz” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.