'Meilland Gül Üretim Sözleşmesi' imzalanadı

'Meilland Gül Üretim Sözleşmesi' imzalanadı

İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. nin Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde köylülere ürettirilecek Meilland Gülü sözleşmesi taraflar arasında imzalandı.

İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. sosyal sorumluluk projelerini genişleterek, Türk çiftçisine destek olmayı sürdürüyor. Sakarya İli Süs Bitkileri Yetiştiricileri Birliği ile Alım Garantili Meilland Gülü Üretim Sözleşmesi imzalayan şirket, toplam 900 bin adet Meilland Gülü satın alarak, 50 üreticiye 2 milyon 430 bin TL ödeme yapacak.

İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Eyyüp Karahan ile Birlik adına Başkan Ercan Ekici ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Keskin tarafından, 19 Şubat’ta imza altına alınan Üretim Sözleşmesi ile 900 bin adet Meilland Gülü, 50 üretici tarafından dikime hazır hale getirilecek. Sözleşme imza töreninde İstanbul Ağaç ve Peyzaj Satınalma Müdürü Ümit Polat ve Mevsimlik Çiçek Gül ve Lale Üretim Şefi Cengiz Çelik de hazır bulundu.

Laksa anaçlar halinde üreticiye teslim edilecek güller, yaklaşık 2 yıllık süreç sonunda park-bahçelerde dikime hazır hale gelecek. 2013 yılı Temmuz – Ağustos döneminde aşılama işlemleri yapılacak olan ürünler, 2014 yılı boyunca bakımları yapılarak 2015 Ocak ayı itibariyle İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’ye teslim edilecek. Sürecin sonunda üreticilere toplam 2 milyon 430 bin TL ödeme yapılacak.

İmza töreni sırasında yeni projelerle yerli üretimin payını artırmak ve ekonomik kaybı önlemek için çalıştıklarını dile getiren İstanbul Ağaç ve Peyzaj Genel Müdürü Eyyüp Karahan, yapılan sözleşmenin yetiştiricilere sağlayacağı katkının önemli olduğunu, bu tür sosyal projelerle Türk çiftçisine destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Sosyal sorumluluk projeleri ile Türk çiftçisine umut olan İstanbul Ağaç ve Peyzaj,  alım garantisi vererek, her geçen gün yerli üretim süs bitkisi adedini artırıyor. Yapılan bu çalışmalar neticesinde Türk çiftçisinde, gerek mevsimlik çiçek ve gerekse Meilland Gülü üretme talebinde hızlı bir artış sağlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.