Memurların iş bırakma eylemi başladı

Memurların iş bırakma eylemi başladı

Türk Büro-Sen ile Büro Emekçileri Sendikası'na üye memurların iş bırakma eylemi başladı. İstanbul Defterdarlığı önünde sabahın erken saatlerinde toplanan memurlar, davul zurna eşliğinde halay çekti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Büro Emekçiler Sendikası ile Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen’e üye kamu çalışanları bugün iş bırakacak. Eylem yapan memurların İstanbul’daki buluşma noktası ise Cağaloğlu’ndaki İstanbul Defterdarlığı oldu. Defterdarlık önünde toplanan memurlar, davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

Büro çalışanları, adliyeler, vergi daireleri, nüfus ve vatandaşlık işleri, kaymakamlıklar ve valilikler dahil olmak üzere 43 kamu kurumundaki memurlar, vergi ve ücrette adalet, ek ödeme ve fazla mesai ücretlerinin maaşlara dahil edilerek emekliliğe yansıtılması ve güvenceli iş taleplerinin karşılanmasını istiyor. Eylem kapsamında Sirkeci Tren Garı’nda toplanacak memurların İstanbul Defterdarlığı’na kadar yürüyeceği ve burada kitlesel basın açıklaması yapacağı belirtildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.