Mert Fırat Sosyal Fayda Zirvesi’nde

Mert Fırat Sosyal Fayda Zirvesi’nde

Sosyal Fayda Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Mert Fırat, “Hem empati yapan hem güven oluşturan projeler yapmalıyız” dedi

Mert Fırat, 7 Ekim’de Sosyal Fayda Zirvesi 2015 buluşmasına konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasında eski filmi ‘Başka Dilde Aşk’ projesinden bahseden Fırat, film sonrasında birçok okulda işaret dilinin seçmeli ders olarak verildiğini belirtti.

Filmde ‘öteki’ olarak yaşamanın zorluğunu işlediklerini belirten Fırat, çağrı merkezi çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara da dikkat çektiklerini ekledi.  Mert Fırat; “Teknolojinin tek eksiği güven, hem empati yapan hem güven oluşturan projeler yapmalıyız.” dedi.

İHTİYAÇ HARİTASI YARDIM PLATFORMU

İki buçuk yıl önce ortaya attıkları İhtiyaç Haritası fikri ise Türkiye’de neler olduğunu, kimin neye ihtiyacı olduğunu ve ne tür kampanyaların yapıldığını gösteren bir oluşum. İhtiyaç Haritası adlı yardım platformunun öncüsü olan Fırat, İhtiyaç Haritası öncesinde birçok sosyal sorumluluk projesine de katıldığını söyledi. Ancak vaktini verimli organize edemediğini düşünen Mert Fırat “Birçok derneğe üyeydim ancak her gün bu konuyla ilgilenemediğim ve gelişim sürecini takip edemediğim için bu fikir ortaya çıktı.” dedi.

“MADDİ MANEVİ DESTEĞİN HARİTASI”

İhtiyaç Haritası’nda gönüllü çalışmak isteyenlerin yapması gereken tek şey siteye girip üye olmak gerektiğini söyleyen Fırat sözlerine şöyle devam etti; “İnsanlar hem ihtiyaç girip hem de neler yapabileceklerini yazarak kaynak olabiliyorlar. Şimdiye kadar ihtiyacı dile getirip oradan bir kaynağı aramak yerine artık kaynağı yazıp oradan ihtiyaca sahiplerini bulabiliyoruz.” dedi. İhtiyaç Haritası’nı maddi manevi desteğin haritası olarak nitelendiren Mert Fırat, kişiler gibi şirketlerin de kendilerine özel hesap açabileceğini belirtti.

“EN BÜYÜK PROBLEM İNSAN HAKLARI”

Fırat, günümüzdeki en büyük problemin ne olduğunu sorusuna; “En büyük problem insan hakları ve insan haklarının tanımlanması.” diyerek yanıt verdi. İnsanlık olarak, özgür bir biçimde yaşayacak dünya düzeyindeyken hala insanların doğru bir biçimde eğitildiği, beslendiğini düzeni kurabilmiş değiliz diyen Mert Fırat, barışın hâkim olduğu bir dünyada yaşamak istediğini belirtti.

Haber: Özlem Kurt

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.