Metrobüs davalarının birleştirilmesi için görüş istendi

Metrobüs davalarının birleştirilmesi için görüş istendi

Metrobüs alımında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında açılan davanın, aynı yöndeki suçlamalarla satın alma komisyonu ve kararı onaylayan idari encümen kararında imzaları bulunanlar hakkında açılan dav

İstanbul 31. Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Kadir Topbaş katılmadı. Topbaş’ın avukatı Fahri Biçer, müvekkilinin yabancı misafirleri bulunduğu için duruşmaya gelemediğini belirtti ve buna dair belgeleri mahkemeye verdi.

Şikayetçiler Hakkı Sağlam ve Bülent Soylan’ın avukatları davanın İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki aynı suçlama ile açılan dosya ile birleştirilmesi talebinde bulundu. Topbaş’ın avukatı ise birleştirme talebini kabul etmediklerini söyledi.

Mahkeme, davanın, aynı yöndeki suçlamalarla İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen satın alma komisyonu ve kararı onaylayan idari encümen kararında imzaları bulunanlar hakkında açılan dava ile hukuki ve fiili irtibat bulunduğunu belirtti. Bu nedenle mahkeme, İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nden dosyaların birleştirilmesi için görüş istenmesine karar verdi. Topbaş’ın duruşmaya katılmama mazeretini de kabul eden mahkeme duruşmayı erteledi.

Duruşmayı CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve bazı partili yetkililer de izledi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.