Mikrodalgadan Mühimmad Çıktı

Mikrodalgadan Mühimmad Çıktı

Beyoğlu'ndaki bir eskicinin satın aldığı mikrodalga fırının içerisinden 2 el bombası, 2 tabanca, 2 şarjör ve çok sayıda mermi çıktı. Olaya ilişkin 2 kadın gözaltına alındı.

     

Beyoğlu'daki bir eskicinin satın aldığı mikrodalga fırının içerisinden, 2 el bombası, 2 tabanca, 2 şarjör ve çok sayıda mermi çıktı. Olaya ilişkin 2 kadın gözaltına alındı.
     Alınan bilgiye göre; Kasımpaşa Pişmaniye Sokak'ta, el arabasıyla gezen eskici, bir evden mikrodalga fırın satın aldı. İş yerinde cihazı açan eskici ve arkadaşları, mikrodalga fırın içerisinden 2 el bombası, 2 adet tabanca, 2 uzun namlulu şarjör ve çok sayıda mermi çıkınca durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, olay yerine gelerek hurda dükkanını güvenlik şeridiyle kapattıktan sonra, Beyoğlu Olay Yeri İnceleme ve Bomba İmha Uzmanlarını olay yerine çağırdı. Yapılan incelemelerin ardından el bombaları uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçleri 2 adet tabanca, 2 dolu durumda uzun namlulu silah şarjörü ve çok sayıda mermiye el koydu.
     Olayın ardından polis ekipleri, Kasımpaşa'da bulunan eskicinin mikrodalga fırını aldığı yerdeki iki kadını gözaltına aldı. Olay yeri inceleme ve bomba imha uzmanları hem hurdacıda hem de mikrodalga fırının satıldığı evde geniş çaplı araştırma başlattı.
      Yapılan araştırmanın ardından gözaltına alınan iki kadından birinin oğlu H.Y.'nin, emekli bir binbaşının şehit edilmesi olayında silah temin ettiği iddiasıyla tutuklandığı ve halen ceza evinde olduğu ortaya çıktı.
      Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen kadınların işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.