Mikrokredi Projesi’nin 1. yılı kermesle kutlandı

Mikrokredi Projesi’nin 1. yılı kermesle kutlandı

Sarıyer Belediyesi’nin kadın emeğini değerlendirmek amacıyla hayata geçirdiği mikrokredi projesi, meyvelerini vermeye devam ediyor. Bugüne kadar 350 kadının 350 bin liralık kredi yardımından yararlandığı projenin 1. yılı, düzenlenen bir kermesle kutlandı.

Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi’nde iki gün boyunca 09.00-19.00 saatleri arasında açık kalacak kermese katılan ve açılış kurdelesini kesen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, mikrokredi merkezinin geride kalan 1 yıl boyunca gerçekleştirdiği çalışmaların önemine değindi. Ulusal haber kanallarından a haber’e konuşan Genç, 1 yıl içinde 350 kadına 350 bin lira kredi desteği sağlandığını vurgulayarak, kısa sürede umut ve cesaret verici bir tablo oluştuğunu belirtti. Başkan Genç, projenin temel amacının kadınların emek dünyası içindeki rolünü güçlendirmek, aile ekonomisine katkısını artırmak ve üretim alanında güçlü bir faktör olarak benimsenmesini sağlamak olduğunu ifade ederek, bu ve benzeri projelerde sivil toplum örgütlerinin ve diğer paydaşların üstleneceği sorumluluğun çok önemli yer tuttuğunu dile getirdi ve proje ortağı Rotary 2420. Bölge Vakfı’na teşekkürlerini yineledi. Sarıyer’in başlıca geçim kaynaklarından balıkçılığa da kadın eli değmesi gerektiğine işaret eden Genç, bu alanda yapılacak çalışmalara da gelecek dönemlerde yer vereceklerini kaydetti.

Açılışın ardından kermesteki ürünleri inceleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ardından sergi salonunun üst katındaki alanda çalışmalarını sürdüren Sarıyerli kadınları ziyaret etti. Burada da emeğin değeri ve değerlendirme yöntemleri üzerinde duran Genç, üretimin içindeki kadınlara Sarıyer Belediyesi olarak her zaman destek verdiklerini ve bu desteklerinin eksilmeyeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.