Milli atletlerimize coşkulu karşılama

Milli atletlerimize coşkulu karşılama

Katar'ın DOHA şehrinde düzenlenen IPC Dünya Para-Atletizm Şampiyonası'nda Dünya ikincisi olan Bağcılar Belediyesi Engelli Atletizm Takımı’nın milli sporcusu Hamide Kurt ile dünya dördüncülüğünü elde eden Zübeyde Süpürgeci çiçeklerle karşılandı.

Geçtiğimiz hafta Katar’da düzenlenen Bedensel Engelliler Atletizm Dünya Şampiyonası’nda dünya ikinciliğini elde eden Bağcılar Belediyesi Engelli Takımı’nın milli sporcusu Hamide Kurt ile dünya dördüncüsü olan Zübeyde Süpürgeci Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Engelliler Sarayı kursiyerleri ve aileleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Dünya ikincisi milli atlet Hamide Kurt: “Hedefim RİO'da düzenlenecek turnuvada dünya şampiyonu olmak.” dedi.

“ENGELLİ SPORCULARIMIZA DA DESTEĞİMİZİ HER ZAMAN SÜRDÜRECEĞİZ”

Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalindeki coşkulu karşılama sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan başkan Çağırıcı genç atletlerle guru duyduğunu belirtti. Hamide Kurt'un sporculuk kariyerine yeni bir başarı halkası eklediğini vurgulayan Çağırıcı şunları söyledi: “Hamide kızımızı şahsım ve hemşerilerim adına kutluyorum. İlçemizi her yarışmada en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyor.” dedi. Kurt’un 2012 Avrupa Şampiyonası’nda da yarıştığı 200 metrede birinci geldiğini hatırlatan Çağırıcı, Dünya Şampiyonası’nda da 1 gümüş ve 2 bronz elde ettiğini belirtti. Çağırıcı, “Engelli kardeşlerimiz kendilerine imkânlar sunulduğunda neler başarabileceklerini ispat ediyorlar. Hamide Kurt’ da kendisine sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendirerek, çok çalışarak başarıdan başarıya koşuyor. Yine Zübeyde Süpürgeci’ de dünya 4’üncülüğünü kazanarak önemli bir başarı elde etti. İlçemizde sporun gelişmesi ve yeni sporcuların yetişmesi amacıyla önemli projeleri hizmete sunuyoruz. Engelli sporcularımıza da desteğimizi her zaman sürdüreceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.