Milli Eğitim Çalıştayı İhlas Koleji'nde Yapıldı

Milli Eğitim Çalıştayı İhlas Koleji'nde Yapıldı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "İstanbul'da Öğretmen Olmak" konulu çalıştay İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü'nde yapıldı.

Açılışı Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan çalıştaya katılım büyük oldu. Açılış konuşmasını yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İstanbul'un sadece Türkiye'nin değil dünyanın spor ve kültür başkenti olduğunu vurguladı. İstanbul'un bir fırsatlar şehri olduğunu belirten Yıldız, öğretmenlerin de bu fırsatlardan yararlandığını söyledi. İstanbul'da da problemler olduğunu dile getiren Yıldız, geliştirdikleri ve uyguladıkları projelerle bu olumsuzlukları ortadan kaldırma yolunda önemli mesafeler kat ettiklerini ifade etti.

Yıldız'ın konuşmasının ardından Yrd. Doç. Dr. Münevver Mertoğlu'nun moderatörlüğünde bir "İstanbul'da Öğretmen Olmak" paneli düzenlendi. Panelde Yrd. Doç. Dr. Cengiz Şimşek, Eğitim Denetmeni Saniye Ulutaş, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa V. Budak, ÖRAV Genel Müdürü Kayhan Karlı ve öğretmenleri temsilen Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi'nden Banu Çakar birer konuşma yaptılar.

Panelin sona ermesiyle birlikte İhlas Koleji'nde çalıştay başladı. Çalıştayda İstanbul'da görev yapan öğretmenlerin kentin fırsatlarından nasıl yararlanabileceği tartışılırken ayrıca okul, veli, öğrenci üçgeninde ortaya çıkabilecek sorunlar hakkında öğretmenlerin çözüm önerileri üretmelerine yönelik teşvik edici uygulamalar masaya yatırıldı.

Bu maddelerin eğitimin niteliğini arttırıcı unsurlar taşıdığı ifade edilirken yönetici konumunda olan bireylerden de öğretmenlerin bu konulara olan duyarlılıklarını arttırmaları isteniyor. Toplam iki gün süren çalıştayın sonunda amaçlanan hedeflere yönelik bir eylem planı hazırlanması yolunda görüş birliğine varıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.