Milli futbolcu İstanbul Balkanspor’da

Milli futbolcu İstanbul Balkanspor’da

Galatasarayın ve Türk Milli Takımızın unutulmaz efsane yıldızlarından Ergün Penbe, İstanbul Balkanspor Kulübünü ve futbol okulu öğrencilerini ziyaret etti.

Galatasarayın ve Türk Milli Takımızın unutulmaz efsane yıldızlarından Ergün Penbe, İstanbul Balkanspor Kulübünü ve futbol okulu öğrencilerini ziyaret etti.

İstanbul Balkanspor  Kulübü Başkanı Rıdvan Vatansever ve Kulüp Yönetiminin karşıladığı eski Milli futbolcuyu, İstanbul Balkanspor futbolcuları, İstanbul Balkanspor futbol okulu öğrencileri ve yoğun kalabalık topluluk alkışlar arasında karşıladılar.

Ünlü eski futbolcu Ergün Penbe minik futbolcularla tek tek tanışarak onlarla idmana çıktı. İdmanda yaptığı birbirinden güzel hareketlerle alkış alan eski milli oyuncu minik futbolcular ile de tek tek ilgilenerek bilgilerini paylaştı. İdman bitimi minik sporcuların sorularını keyifle cevaplayan Ergün pembe çekilen hatıra fotoğrafları ile forma imzalarının ardından minik futbolcular, futbolcu velileri kulüp yöneticileri topluca kahvaltı yaptılar.

İstanbul Balkanspor Kulübü Başkanı Rıdvan Vatansever ” Galatasarayın ve Türk Milli Takımızın eski futbolcusu  Ergün Penbe bugün kulübümüzü ziyaret ederek bizleri onurlandırmıştır. Efendiliği, kişiliği ve oynadığı futbolla örnek teşkil eden Ergün Penbe gibi deneyimi yaşamış, başarılı futbolcuları konuk etmek genç oyuncularımız için çok önemli. Yaşadığı deneyimlerini paylaştığı ve çocuklarımıza çok önemli detaylar aktardığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ergün Penbe kimdir?

Ergün Penbe Milli takım forması da giymiş olan Türk futbolcu. Futbola Kilimlispor’da başladı. 1992-1994 yılları arasında Gençlerbirliği’nde oynayan Ergün Penbe 1994’te Galatasaray’a transfer olmuştur. Sol bek mevki ve orta sahanın, solunda görev yapan oyuncu ince fiziği ve yüksek tekniği ile G.Saray’da görev yapmıştır Ergün Penbe kimdir? İşte hayatı ve kariyeri…

Ergün Penbe 2000 yılındaki UEFA Kupası finalinde Arsenal’e karşı kullandığı ve gole çevirdiği penaltı takımının kupayı kazanmasında önemli bir rol oynamıştır. İlk kez 1994’ün mayıs ayındaki Rusya maçıyla milli formayı giymiştir. Uluslararası deneyimi ile gene 48 defa görev aldığı (2000 Kasım’a kadar) Türk milli futbol takımının Dünya üçüncülüğün, elde etmesinde önemli katkısı olmuştur.

Yılmaz Aktepe

ergun-pembe1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.