Minibüsçülerle taksiciler eğitimde

Minibüsçülerle taksiciler eğitimde

Minibüs ve taksicilere yönelik örnek bir eğitim projesi başladı. Bağcılar'da başlatılar proje ile taksi ve minibüs şoförleri eğitimden geçirilecek. Eğitimin en dikkat çeken yanı ise kursu tamamlayan şoförlerin alacakları, "Bu araçta meslek eğitimi almış İ


Bağcılar Kamyon Kamyonet Otobüs Minibüs ve Şoförler Esnaf Odası İstanbul'da eşi ve benzeri olmayan bir uygulama başlattı. Proje kapsamında, 3 dönem halinde gerçekleştirilecek eğitimi tamamlayan minibüs ve taksi şoförlerine, "Bu araçta meslek eğitim almış İstanbul beyefendisi çalışmaktadır" sertifikası verilecek. Proje yapılan bir toplantı ile duyuruldu. Toplantıya, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Bağcılar Emniyet Müdürü Birol Usşen ile çok sayıda şoför katıldı. Başkan Çağırıcı, Oda yetkililerini çalışmalarından dolayı tebrik etti. Türkiye' nin gelişmesiyle birlikte toplumdaki hizmet talebinin de arttığını ifade eden Oda Genel Sekreteri Mehmet Sabri Nuhoğlu, "Projemizle, esnaf ve sanatkarlarımız ile bunların yanlarında çalışanların mesleki ve teknik ihtiyaçlarını karşılamayı, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmayı, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmayı amaçlıyoruz" dedi. Müşteri memnuniyetine ilişkin iki yıl önce başlattıkları projeye değinen Nuhoğlu, "Bu çalışmamızla müşteri memnuniyetsizliklerini tespit ettik. Uyarı, kınama gibi yaptırımlar uyguladık. Baktık ki bu ceza ile olmayacak, eğitime yöneldik" diye konuştu.

"KENDİ ÜYELERİMİZİ BİTİRDİKTEN SONRA İSTEYEN DİĞER ODALARA DA EĞİTİM VEREBİLİRİZ"
Kendi odalarına bağlı 2 bin 500 minibüsçü ve taksici olduğunu söyleyen Nuhoğlu, ilk etapta kendi üyelerini eğitimden geçireceklerini söyledi. Talep edilmesi durumunda diğer odaların üyelerine yönelik de ücretsiz eğitim verebileceklerini ifade eden Nuhoğlu, "Ayrıca katılım belgesini alan şoföre, kontrolün sağlanması için, aracının arka camının sağ köşesine asmak üzere 'bu araçta meslek eğitimi almış İstanbul beyefendisi çalışmaktadır' yazılı, içerden ve dışarıdan okunabilen sticker verilecektir" diye konuştu. Eğitim programı kapsamında, Trafik Mevzuatı, Halkla İlişkiler ve Çevre Bilgisi ile İlk Yardım eğitimleri veriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.