Muhsin Yazıcıoğlu vefatının dördüncü yılında unutulmadı

Muhsin Yazıcıoğlu vefatının dördüncü yılında unutulmadı

Muhsin Yazıcıoğlu vefatının dördüncü yılında kendi adının verildiği Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen özel bir programla anıldı. Anma programı öncesi davetliler kültür merkezindeki Sultanbeyli Sivaslılar Derneği tarafından hazırl

 Muhsin Yazıcıoğlu vefatının dördüncü yılında Sultanbeyli’de düzenlenen özel bir programla anıldı. Anma programına Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, ilçedeki siyasi partilerin yönetim kurulu üyeleri, Sultanbeyli Sivaslılar Derneği Başkanı Müslim Çandır ile dernek yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı. Anma programı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatından kesitlerin sunulduğu sinevizyon gösterisiyle başladı. Ardından Yusuf Karagöz’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. 

 Belediye Başkanı Hüseyin Keskin konuşmasında Muhsin Yazıcıoğlu’nun mümtaz kişiliğine değindi. Keskin, “Türk siyasetinin son 30 yılına damga vurmuş, gördüğü zulüm ve baskılara
rağmen halkın değerlerini ön plana çıkarmaktan asla taviz vermeyerek gayretli mücadelesinden vazgeçmemiş, merhum Muhsin Yazıcıoğlu' nu minnet ve rahmetle yad ediyor, anma programımıza ‘hoşgeldiniz’ diyorum.” dedi. Yazıcıoğlu’nun Türk siyasetine erdem, mücadele kararlılığı ve dik duruş gibi önemli değerler bıraktığını söyleyen Keskin, “Yakın tarihimize yön veren olayları ve siyasi aktörleri düşünürsek, böyle bir dönemde yaşayıp vefatından sonra toplumun  tüm kesimleri tarafından rahmet ve minnetle anılıyor olmak, her siyasetçiye nasip olmayacak bir özelliktir.” şeklinde konuştu. 
“Sivas’ın Nadide Çiçeği”
 Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’den sonra konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan
herkesin Muhsin Yazıcıoğlu’nu anlatamayacağını ifade etti. Turan, “Söz konusu Muhsin Yazıcıoğlu olunca her baba yiğidin harcı değil onu anlatmak. Kendisini yakından tanıma fırsatı buldum. Yakın dostumdu. Onun ölümüne sebep olanları nefretle kınıyorum” dedi. Turan sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Yazıcıoğlu, Sivas ilinde doğan nadide bir çiçekti. Muhsin Yazıcıoğlu'na baktığınızda ilim görürsünüz, irfan görürsünüz.” 
 Programda “Gazeteci Gözüyle Muhsin Yazıcıoğlu” adlı konferans veren Türkiye Gazetesi Köşe Yazarı İsmail Kapan ise değerlerin kaybedilince anlaşıldığının altını çizdi. Kapan, “Adnan Menderes’in değeri kaybedilince anlaşılmıştı. Rahmetli Özal da bu şekildeydi. Aynı şey Muhsin Yazıcıoğlu için de geçerlidir.” dedi. Ölümünün ardından farklı kesimler tarafından bile ne büyük bir değer olduğunun anlaşıldığını ifade eden Kapan, “Bu elim kaza sonrasındaki vefatına baktığınızda ona yanlış bakan kişiler bile onun millet için ne büyük değer olduğu anladılar” dedi. Türk milletinin tarih boyunca büyük liderler çıkarttığını söyleyen Kapan “Biz, sahip olduğumuz liderlere sahip çıkmakta biraz sorun yaşıyoruz” şeklinde konuştu. Yazıcıoğlu’nun bu ülke için hayalleri olan biri olduğunu söyleyen Kapan, “İslam için ve bu ülke için hayalleri olan biriydi. Muhsin başkan sadece bir lider, bir dava adamı, bir siyasetçi değil, gönül adamıydı” dedi. 
 Programda Sultanbeyli Sivaslılar Dernek Başkanı Müslim Çandır, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan’a ve Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e Muhsin Yazıcıoğlu’nun portresini hediye etti. Anma programında Yazıcıoğlu'nun şiirlerini ise Kasım Alper Özdemir okudu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.