Muhtarlar Kimliğini Arıyor

Muhtarlar Kimliğini Arıyor

Esenler Belediyesi Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Abdullah Şengül Şehr-i İstanbul gazetesine muhtarların çalışma koşulları, sosyal hakları, mahalle halkının sorunları ve siyasetçilerin muhtarlara olan bakış açısına kadar birçok konuda önemli açıklamalar

 “Biz kimliğimizi arıyoruz”
 
Esenler Belediyesi Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Abdullah Şengül devletin muhtarları tam olarak bir yere koyamadığına ve kimlik sorunu yaşadıklarını dile getirerek “Biz kimliğimizi arıyoruz. Biz hem devlet memuruyuz hem devlet memuru değiliz. Bize devlet, hem devlet memurusunuz hem değilsiniz diyor. Devlet memuru değilsek bu kadar yetki niye?” dedi


“Muhtar bile seçilemezsin lafı çok ağırdır”

 Zaman zaman siyasi parti yetkililerin üsluplarına dikkat etmeden konuştuklarını ve kırıcı olduklarını vurgulayan Muhtar Şengül : “Muhtar bile seçilemezsin lafı çok ağırdır. Siyasi partilerdeki milletvekilleri birçok yerde muhtarlık seçimlerine girsin kazanamaz. Kimi sağcı, kimi solcu, kimi milliyetçidir. Muhtar her kesime hitap eder. Muhtar, bunların hepsinin toplamıdır”  dedi.

“Şartlarımızın değiştirilmesini istiyoruz”

 “Bizim sigortamız devlet tarafından ödenmiyor. Evrak işleri azaldıkça bizim sıkıntımız arttı. Buranın elektirik, doğalgaz, su faturasını ödüyoruz. Bu konuyu başbakana kadar taşıdık iyileştirme yapılacak deniliyor. Birçok muhtar iki üç iş yapar. Bunların hepsi maddiyatla olacak şeylerdir. Şartlarımızın değiştirilmesini istiyoruz.”diyerek Şengül yetkililere çağrıda bulundu.

Vatandaşın gözünü açtığı yer

 Vatandaşların ilk sıkıntısını paylaştığı yerin muhtarlık olduğunu ve çok stresli bir iş yaptıklarını ifade eden Şengül: “Vatandaşın ilk gazını alan yerdir burası. Biz olmadan vatandaş bir yere gittiğinde başka bir birim kaldıramaz onu. 7’den 70’e her türlü sorun muhtarlığa gelir. Vatandaşların yoksulların ihtiyaçlarının karşılandığı ilk yerdir” diye konuştu.

 Muhtarların 276 birime bağlı olarak çalıştığına dikkat çeken Şengül,  14 bin nüfuslu Yavuz Selim Mahallesi’ndeki vatandaşın en çok sorduğu sorunun  ise kentsel dönüşüm, otopark ve kaldırım çalışmalarıyla ilgili olduğunu belirtiyor.

 18 muhtarlık ve yaklaşık 458 bin nüfusa sahip olan Esenler’ de muhtarlar 19 yıldır her ay gündem toplantısı yaparak vatandaşların sorunlarını masaya yatırıyor.

 

Sevil Karaca

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.