Müzekart’a sigortaya CHP’den önerge

Müzekart’a sigortaya CHP’den önerge

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, bakanlığa verdiği önergede Müzekart sahiplerini sigortalayan şirketin bu uygulamadan ne kadar kazanacağını, bu uygulamanın kamu yararını mı, şirket yararını mı gözettiğini sordu.

Öğüt, Müzekart sahiplerine ferdi kaza sigortası yapılması ile ilgili uygulamayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a sordu. Bakanlık ile Türsab-Mtm İş Ortaklığı ve özel bir sigorta şirketi arasında imzalanan protokol gereği başlatılan uygulama ile Müzekart sahiplerine bir yıl boyunca ferdi kaza sigortası yapılacak. Konuyu gündeme getiren Öğüt, bu protokolle sigorta şirketinin kısa ve uzun vadeli ekonomik kazancı ile kamu yararı arasındaki dengede hangisinin daha ağır basacağını sordu. Öğüt, önergede şu sorulara yer verdi:

 “Ülkemizin sahip olduğu zengin tarihi ve kültürel mirasımıza olan ilgi ve alakanın ferdi kaza sigorta poliçesiyle artacağına ilişkin bakanlığınız bünyesinde yapılmış olan bir araştırma mevcut mudur?

Uygulamanın başladığı 2008 yılından bu yana, yıllar itibariyle kaç adet Müzekart satılmıştır?

Toplam kaç adet Müzekart satışı hedeflenmektedir? Anlaşma yapılan sigorta şirketine kaç adet Müzekart satışı taahhüt edilmiştir?

Uygulamanın geçerli olduğu 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren bugüne kadar kaç adet Müzekart satılmıştır? Geçen yılın aynı dönemine göre anlamlı bir artış var mıdır?

Sigorta şirketiyle yapılan anlaşma uyarınca kart ücretinin ne kadarı sigorta şirketine verilmektedir?

Bu protokolle sigorta şirketinin kısa ve uzun vadeli ekonomik kazancı ile kamu yararı arasındaki dengede hangisi daha ağır basmaktadır? Kamu yararı daha ağır basıyorsa dünyadaki hangi sigorta şirketi karşılıksız milyonlarca insana sigorta yapmıştır?

 İmzalanan protokol öncesi başka sigorta şirketleriyle görüşülerek fiyat teklifleri alınmış mıdır?”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.