Nakliyeciler gümrük yolunu kapadı

Nakliyeciler gümrük yolunu kapadı

Nakliye araçlarının yüklenmesine ilişkin ölçü ve usuller yönetmeliğinin kendilerini mağdur ettiğini ileri süren nakliyeciler, Ambarlı Limanı girişini trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 12 Kasım'da Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 'Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller Yönetmeliği'ne nakliyeciler tepki gösterdi. Yeterli bilgilendirmelerin yapılmadığını iddia eden nakliyeciler, 4 günde yürürlüğe giren kanunun kendilerini zor durumda bıraktığını öne sürdü. 

Yeni çıkarılan yönetmelik gereği 'High cube' tabir edilen ve yükseklik ölçüsü bu standartlara uymayan konteyner kullanan sürücülere yaptırım uygulandığını ifade eden Nakliye Şirketi sahibi Ömer Akgün, "Azami yükseklik 4 metre. 8 Kasım 2012 de kanun çıkıyor, 12 Kasım da yürürlüğe giriyor ve 14 Kasım da ceza yazılmaya başlanıyor. Highküp konteynerler de uzunluk 4 metre 10 santimdir. Normalden 10 santimetre yüksek. Yani yüzlerce binlerce kişi mağdur ediliyor. 4 günde çıkan bir kanun nasıl 4 günde yürürlüğe girer." ifadelerini kullandı. Yönetmeliğe tepki gösteren bir başka nakliyeci Tekin Vergül, şunları söyledi: "Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Biz bunun çözümünü talep ediyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.