O başkan da mı istifa ediyor?

O başkan da mı istifa ediyor?

CHP Kadıköy'de belediye başkan adayı gösterilmeyen mevcut başkan Selami Öztürk'ün CHP'den DSP'ye geçeceği öne sürüldü.

    CHP'nin elinde bulunan birçok il ve ilçede mevcut başkanlar yerine yeni adaylar göstermesi partide deprem yarattı. Depremin hissedildiği son ilçe Kadıköy oldu. 

Edirne'de Hamdi Sedefçi, İzmir Konak'ta Hakan Tartan, Antalya Muratpaşa'da Süleyman Evcilmen gibi isimlerin CHP'den istifa etmesinin ardından İstanbul'da CHP'nin üç kalesi Kadıköy, Maltepe ve Bakırköy'de mevcut başkanların durumu merak ediliyor.

    CHP'nin Kadıköy'de belediye başkan adayının Gürsel Tekin isminin geçmesinin ardından mevcut başkan Selami Öztürk'ün CHP'den DSP'ye geçeceği öne sürüldü. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'e bundan sonra neler olacağıyla ilgili şunları söyledi:

Selami Öztürk'ün açıklamaları şöyle:

    "Aylar önce Sayın Genel Başkan'a 4 dönemdir oylarımı artırarak Kadıköy'ü kazandığımı yeniden aday olmayı düşündüğümü söyledim. Bana 'hay hay' dedi. Şunu da söyleyebilirdi: 'Selami Bey biz 3 dönemden fazlasını düşünmüyoruz.' O zaman saygı duyardık, bir tören yapardık, boynumuza bir çiçek takılırdı, yeni adaya başarılar dilerdik. Ama bu olmadı. Bana aday olduğum söylendi. Biz de hazırlığımızı yaptık. Düğün hazırlığı yaparken cenazeyle karşılaştık. Bundan sonra ne yapacağıma kesin karar vermedim. Ankara'dan İstanbul'a dönüyorum. Ailemle, dostlarımla, siyasette ağabey bildiğim insanlarla konuşacağım. Ondan sonra kararımı vereceğim. Ya siyaseti noktalayacağım ya da devam diyeceğim."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.