Öğrenciler ODTÜ'lü öğrencileri protesto etti

Öğrenciler ODTÜ'lü öğrencileri protesto etti

'Göktürk -2' uydusunun fırlatılması için düzenlenen törende yaşanan olaylar, çeşitli üniversitelerden bir araya gelen öğrenci kulüpleri tarafından protesto edildi. Beyazıt Meydanı'ndaki eylemde, ODTÜ’de olay çıkartan ve polis barikatı önünde uzuneşek oyn

Bizim Çocuklar Platformu ile İstanbul'un çeşitli üniversitelerinden öğrenci kulüplerinin temsilcileri saat 10.00 sıralarında Beyazıt Meydanı’nda bir araya geldi. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Beyazıt Kampüsü ana giriş kapısı önünde açıklama yapan yaklaşık 30 kişilik grup, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Göktürk-2 Uydusu’nun fırlatılması töreninde yaşanan olayları protesto etti. ‘Üniversiteler anarşi değil bilimsel çalışma alanıdır’, ‘Üniversitede anarşiye hayır’, ‘Şiddetin arkasında duran öğretim üyelerini kınıyoruz’, Aksiyon aracımız şiddet değil fikirlerdir’ yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, ayrıca üzerinde uzaya fırlatılan Göktürk-2 uydusu, ODTÜ’de çıkan olaylar ile polis barikatı önünde uzuneşek oynayan eylemcilerin fotoğraflarının bulunduğu pankart açtı. Grup, pankartın üzerinde yazdığı ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri’ şeklindeki yazıyla da olay çıkartan öğrencilere gönderme yaptı.

‘TAŞ ATANIN DEĞİL, TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANIN YANINDAYIZ’

Grup adına basın açıklamasını okuyan Berad Büyük, üniversitelerin ilim, bilim ve irfan yuvaları olduğunu vurgulayarak ODTÜ’de çıkan olaylara tepkilerini dile getirdi. ODTÜ’de eylem yapan öğrencilere seslenen Büyük, “Hangi özgürlük anlayışı ve dava uğruna çantanıza molotofları alıp bir hafta önceden örgütleniyorsunuz?” diye konuştu. Açtıkları pankartı gösteren Berad Büyük, “Bu resimde uzaya uydu gönderen ODTÜ’lülerin tarafında yer alıyoruz. Taş atanın değil, taş üstüne taş koyanın tarafında yer alıyoruz” dedi. Büyük, açıklamasını “Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri” sözleriyle bitirdi. 

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, karşıt görüşlü öğrencilerin eylem sırasında karşı karşıya gelmemeleri için Beyazıt Meydanı ve İÜ çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Eylem, açıklamanın ardından olaysız bitti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.