Öğretmenlerine alacakları hediyelerin parasını Gazze'ye gönderdiler

Öğretmenlerine alacakları hediyelerin parasını Gazze'ye gönderdiler

Burç Koleji öğrencileri bu yıl Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerine hediye almak yerine, topladıkları paraları İsrail'in saldırısı sonucu zarar gören Gazzelilere gönderdi.



Başakşehir'de eğitim veren Burç Koleji öğrencileri bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir geleneği bozup öğretmenlerine hediye almadı. Öğrenciler, öğretmenlerine alacakları hediyenin parasını İsrail'in saldırısına hedef olan Gazzeli Müslümanlara gönderdi. 

7'inci sınıf öğrencisi Tuba Uyanık, bu yıl öğretmenlerine hediye almadıklarını belirterek, "Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize yardım ettik. Öğretmenler Günü'nde alacağımız hediyenin karşılığını Gazze'deki Müslüman kardeşlerimizin daha çok ihtiyacının olduğunu düşünerek, yardım ettik" diye konuştu. 

Muhammed Emin Çakır ise, "Biz Burç Koleji öğrencileri olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü ile yeni bir kampanya başlattık. Sizin de bildiğiniz gibi Gazze'deki kardeşlerimiz bombaların hedefindeler. Onların yaralarını sarabilmek için onların yanında olacağız. Gazze yazıp 5777'ye mesaj atıp veya Kimse Yok mu Derneği'ne para atabilirsiniz" dedi. 

Matematik Öğretmeni Tuncay Kavak, "Öğretmenlerin hediyesi manevi hazdır. Maddi bir karşılık beklemiyoruz. Gazze'de büyük bir insanlık dramı yaşanmakta. Bizde okul olarak hem bu proje kapsamında çocuklarımızla, velilerimizle birlikte düşündük. Onların oluşturduğu bu projeyle bir yardımda bulunmak istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Öğrenciler öğretmenlerine alacakları hediyelerin parasını Gazeliler için okulda bulunan kumbaraya attı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.