Okay Erözgün sözleşmeli personel kadroya geçirilmeli dedi

Okay Erözgün sözleşmeli personel kadroya geçirilmeli dedi

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün belediyelerde çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmeli dedi

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, ''Belediyelerde çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için yapılan çalışmalar sendikamızı bir kere daha haklı çıkarmış ve kurulduğumuz günden bu yana personel istihdamlarının sözleşmeli olarak yapılmasının yanlış olduğunu farklı şekillerde istihdam edilen personele aynı işi yaptırırken farklı istihdam modellerinden doğan farklı ücret ve özlük haklarının ödenmesinin adaletsiz olduğunu bunun yerine tüm kamu sağlık çalışanlarının 657 sayılı kanunun 4/A maddesine göre istihdam edilmeleri gerektiğini ısrarla savunduklarını” belirtti.
 
Erözgün, yaptığı açıklamada, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışmaların bir an önce tamamlanmasını talep etti.
 
Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, 2011 yılının Haziran ayında bazı sözleşmeli kamu görevlilerinin kadroya geçirildiğini hatırlatarak; ancak Vekil ebe ve hemşireler, Aile sağlığı elemanları ve 4/C'liler gibi pek çok sözleşmelinin kapsam dışında kalması adil olmamıştır dedi.
 
Kapsam dışında kalan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için ısrarla talepte bulunduklarını ifade eden Erözgün, şu ifadeleri kullandı:
 
“Belediyelerde çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için yapılan çalışmalar olumlu olmakla birlikte, son yılların kanayan yarası haline gelmiş olan sözleşmeli istihdamın giderek artması, Hükümetin güvencesiz ve esnek istihdam anlayışının değişmediğini ortaya koymaktadır.
 
Tüm Sağlık-Sen olarak mücadelemiz ve talebimiz, kamu kesimi başta olmak üzere, tüm ülkede istihdam mantığının güvenceli ve sürekli hale getirilmesidir. Günübirlik uygulamalarla yapılan iyileştirmeler, sorunun geneline yönelik bir çözüm getirmemektedir. Belediyelerde çalışan sözleşmeli personeller başta olmak üzere istisnasız tüm sözleşmelilerin kadroya alınıp, sözleşmeli personel çalıştırılması uygulamasına son verilmek suretiyle, yüz binlerce çalışanın sorunlarının kalıcı olarak çözülmesini talep ediyoruz.”
 
Erözgün, ”Dört gözle kadro bekleyen Vekil Ebe ve Hemşireler, 2011 yılından sonra alınan 4/B li sözleşmeliler, 4/C liler ve aile sağlığı elemanları kadro tahsisinde unutulmamalıdır. Kamuda güvencesiz, sözleşmeli, geçici, vekil ve kısmi zamanlı personel çalıştırılması uygulaması son bulmalıdır “ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.