Okul Kantinleri Denetimde

Okul Kantinleri Denetimde

Okulların açılmasıyla birlikte Beykoz Belediyesi ve Başakşehir’de zabıta ekipleri, Tarım Bakanlığı gıda mühendisleriyle birlikte okul kantinlerine yönelik denetimlerini artırdı.

Öğrencilerin sağlıklı ortamlarda güvenle alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte yürütülen kantin denetimlerinde ayrıca işletmecilere yönelik bilgilendirme yapıldı ve uyulması gereken kurallar da hatırlatıldı.

Çalışanların hijyeninden kullanılan malzemelere, tavan boyasından kullanılan ekmeğe kadar birçok konuda okul kantinleri denetlenirken, sağlığı önemli ölçüde tehdit edecek bir olayla karşılaşılmadı. Çeşitli eksiklikleri olan kantinlere bir haftalık süre tanınırken, ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, yetersiz ve dengesiz beslenmeye neden olabilecek gıda maddelerinin satılmaması konusunda uyarılarda bulunuldu.

“DENETİMLER DEVAM EDECEK”
Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimi Ataner Bozkurt yapılan denetimlerin artarak devam edeceğini belirtti. Veteriner Hekim Bozkurt, "İlçemizdeki bütün kantinlerde denetimler yapıyoruz. Bugünde Ahmet Kabaklı İlköğretim Okulu'nda denetimlerimizi sürdürüyoruz. Okulların açılmasıyla birlikte bu denetimlere başlıyoruz. Yıl içinde de kurumlarda rutin kontrollerimizi yapacağız" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.