Okul kıyafetinde karar velinin

Okul kıyafetinde karar velinin

Milli Eğitim Bakanı Avcı, kıyafet konusunda okullardaki anketlerde sonuç neyse okul idaresinin bunu uygulamak zorunda olduğunu söyledi.


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Her okulda velilerin yüzde 51'i ne istiyorsa olacak dedik. Velilerimizin yüzde 51'i 'serbest kıyafet olsun' diyorsa serbest kıyafet, yüzde 51'i ya da fazlası 'forma olsun diyorsa' forma olacak. Dolayısıyla karar sizin kararınız olacak" dedi.

Avcı, Kağıthane Belediyesi ile hayırsever Erden Timur'un katkılarıyla yeniden yapılan Nef İlkokulu'nun açılış törenine katıldı. 
Törende konuşan Avcı, kürsüye gelen bir kız çocuğunun kendisine verdiği notta "Sayın Bakanım okullarda forma uygulaması istiyoruz"yazdığını söyleyen Avcı, şunları kaydetti:"Her okulda velilerin yüzde 51'i ne istiyorsa olacak dedik. Velilerimizin yüzde 51'i 'serbest kıyafet olsun' diyorsa serbest kıyafet, yüzde 51'i ya da fazlası 'forma olsun diyorsa' forma olacak. Dolayısıyla karar, sizin kararınız olacak. Siz forma istiyorsanız ki, okullarda yapılan anketlerde ben de görüyorum, çok yüksek oranda forma talebi çıkıyor ve onlar formaya geçiyorlar. Yani serbest kıyafet seçenekleri içerisinde forma seçme hürriyetiniz de var. Velilerimizin yüzde 51'i 'bu okulda forma giyilsin' diyorsa okul idaresi formayı uygulamak durumunda. Dolayısıyla top sizde."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.