“Okullar Hayat Olsun Projesi”

“Okullar Hayat Olsun Projesi”

Sultangazi’deki eğitim kurumları “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında yaşam merkezine dönüşüyor.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sultangazi Belediyesi ve TEMA Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında, betonlaşmış okul bahçelerinin yeşillendirilmesini amaçlayan “Doğa Bahçeleri” örnek uygulaması başladı. “Doğa Bahçeleri” ilk pilot uygulaması Orhangazi İlköğretim Okulu’nda hayata geçirildi. Bu proje ile okul bahçesinde, öğretmenlerin, çocukların ve velilerin hep birlikte doğayla bütünleşecekleri sürekli eğitim merkezi haline gelmesi amaçlanıyor. Proje ilçedeki diğer okullarda da hayata geçirilmeye başlıyor.


Doğa bahçeleri

Permakültür ilkelerini esas alan “Doğa Bahçeleri”nde okul bahçesinin uygunluğuna göre; toprak kesiti, kompost, yağmur suyu toplama, serbest oyun, nilüfer havuzu, ağaçlandırma, çim, sebze bahçesi, okuma alanları, fitness alanları, toprak oyun havuzu, perdeleme bitkileri, meyve ağaçları gibi uygulamalar yer alıyor.


Öğrenciler, yıl boyunca bu uygulamaları destekleyen Minik TEMA programını ve Yavru TEMA etkinliklerini uygulayarak toprağa, havaya ve suya temas edecek ve sınıfından dışarı çıkarak okul bahçesinde doğayla buluşacak.


Haydi veliler okula

Öte yandan okulların kapısı hafta sonu ve tatillerde açık kalacak. Derslik ve spor salonlarında dil kursları, müzik kursları, ebru kursları gibi çeşitli alanlarda kurslar verilebilecek. Bilgisayar sınıfları 21.00`a kadar veli ve öğrencilere açık olacak. Veliler çocuklarıyla birlikte doğa bahçelerinde yeşille iç içe olacaklar.


Z-Kütüphane 
Orhangazi İlköğretim Okulu’na okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar birçok materyallerin bulunduğu, hafta sonları da açık olacak z-kütüphane kuruldu. Bu kütüphane Milli Eğitim Bakanlığı ve iş adamlarından oluşan Merter Platformu arasında ``Z (Zenginleştirilmiş) Kütüphanelerin Kurulması ve Okuma Kültürünün Geliştirilmesi`` protokolü kapsamında hayata geçirildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.