'Okulumu yıktırmam!'

'Okulumu yıktırmam!'

Bulgaristan Ortodoks Eksahlığı Vakfı’na devredilen arazinin üzerinde bulunan ve yıkılıp yerine AVM ve iş merkezlerinin yapılması söz konusu olan Şişli Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri okulları önünde eylem yaptı. Eylemde Mahalle Muhtarları, Eğitim-sen

Azınlık Vakıflarına ait taşınmazların iadesiyle ilgili 28 Ağustos 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK), yürürlüğe girmesiyle Şişli’nin göbeğindeki, üzerinde iki meslek lisesi ile bir yüksekokulun da yer aldığı 59 bin metrekarelik alan Bulgar Vakfı'na devredilmişti.

Şişli Endüstri Meslek Lisesinin yıkılması
 ve yerine Taş Yapının projesi olan 7 milyar dolarlık AVM ve iş merkezlerinin yapılması kararı üzerine öğrenciler, veliler, öğretmenler, mezunlar ve eğitim gönüllülerinin katılımıyla Şişli Endüstri Meslek Lisesi önünde büyük bir eylem yapıldı. Grup, ‘’Şişli bizimdir bizim kalacak, AVM değil eğitim istiyoruz, İstanbul uyuma okuluna sahip çık, eğitim hakkımız engellenemez’’ sloganları eşliğinde seslerini duyurmaya çalıştı. Grup adına basın açıklamasını "Okulumu Yıktırmam İnsiyatifi"ne başkanlık yapan Ercan Bodur yaptı. Kalabalık eylem bittikten sonra sessizce dağıldı.

  "MESLEK LİSESİ ÜLKEMİZİN EN TEMEL SORUNU"

Şişli Endüstri Meslek Lisesi mezunu olan Ercan Bodur, ’’Mesleki ve Teknik eğitim ülkemizin en temel sorunlarındanken 52 yıldır en iyi eğitimi veren lisemizin yıkılması söz konusu. Şişli Endüstri Meslek Lisesi bölgesel konumu, ulaşım kolaylığı ve başarılarıyla en çok tercih edilen meslek lisesi olup İstanbul’un 33 ilçesinden gelen 6000 öğrenci eğitim almaktadır. Okul arazisinin verilmesiyle bu bütünlük yok olacaktır’’ diyerek ilgililere seslenen Bodur, "Vakıf senedinde yazdığı gibi Bulgar Vakfı'na başka arazi tahsis edilebilir" şeklinde konuştu.

 

"AVM DEĞİL EĞİTİM İSTİYORUZ"

Şişli’nin zaten fazlasıyla beton yığınına döndüğünü söyleyen Merkez Mahallesi Muhtarı Gönül Yılmaz, ise "Semtimizde iş merkezleri ve AVM’ler değil yeşil alan ve eğitim alanları istiyoruz, zaten yeterince gökdelenin olduğu Şişli’ de güneş göremez olduk" dedi.

'NEREYE GİDECEĞİZ?'

Okulun yıkılıp, yerine rezidans ve otel gibi yapıların inşa edileceğinin kendilerine söylendiğini kaydeden İngilizce Öğretmeni Mehmet Kabakçı, “Burası Türkiye’nin en büyük ve en donanımlı okuludur. İş yerlerine eleman sağlayan bir okuldur. Burada öğrencilerin eğitim görmesini istiyoruz. Burada alış-veriş merkezleri, rezidanslar değil, halkın çocuklarının eğitim görmesini istiyoruz. Nereye gideceğimiz konusunda ise herhangi bir açıklama yok. Sadece Bulvar Vakfı’nın yapacağı AVM ve binalar olduğu söyleniyor” ifadelerini kullandı. 

Haber: Hasan Karadeniz


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.