Ölen anne hakkında inceleme başlatıldı

Ölen anne hakkında inceleme başlatıldı

Ümraniye'deki özel bir hastanede sezaryenle doğum yapan ve iddiaya göre kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Esengül Aktaş'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na getirildi. İstanbul Sağlık Müdürlüğü, olayla ilgili inceleme başlattı.

 Ümraniye'deki özel bir hastanede sezaryenle doğum yapan Esengül Aktaş, iddiaya göre geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Aktaş'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na getirildi. 

38 yaşındaki 4 çocuk annesi Esengül Aktaş, beşinci çocuğunu dünyaya getirmek için özel bir hastaneye gitti. Sezaryenle bir erkek çocuk dünyaya getiren Aktaş, doğumun ardından tedaviye alındı ancak yaklaşık bir gün sonra, iddiaya göre kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Aktaş'ın yakınları hastaneyi sorumlu tuttu. Bunun üzerine savcılık, kadının ölüm sebebinin kesin tespiti için otopsi kararı aldı. Aktaş'ın cenazesi öğle saatlerinde Adli Tıp Kurumu'na getirildi. 

Esengül Aktaş'ın yakını Hamza Yılmaz, "Hastaneden çıkış işlemleri yapılacaktı. Tekrar tetkik yapılacağı söylendi. Hastanede yetişkin yoğun bakımı olmadığı için 3 saat boyunca ihmal edildi. Eşi de yoğun bakım servisi olan bir hastaneye sevk edilmesini istedi. Hastane yetkilileri ise 'Ambulans gelecek, kalp doktoru gelecek' diyerek bu 3 saatlik süreci değerlendiremediler.

Öte yandan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Ümraniye'deki özel bir hastane'de 5. çocuğunu doğurduktan sonra hayatını kaybeden Esengül Aktaş'ın ölümüyle ilgili inceleme başlattı. 

Ümraniye'deki özel bir hastanede 5 sezaryenle doğuran Esengül Aktaş (38), doğumdan bir gün sonra hastaneden yapılan açıklamaya göre kalp krizi geçirdiği için hayatını kaybetti. Esengül'ün akrabaları ise, Esengül'ün yanlış iğne sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti. 

İstanbul Sağlık Müdürlüğü, olayla ilgili inceleme başlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.