Olimpik Gün Koşusu ve Yürüyüşü Yarın

Olimpik Gün Koşusu ve Yürüyüşü Yarın

Ülkemizdeki Olimpik kültür ve bilincin yaygınlaşması amacıyla düzenlenen "Olimpik Gün" Koşusu; Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle yarın eş zamanlı olarak 81 ilde gerçekleştirilecek.

İstanbul'un 2020 Olimpiyatları adaylığının resmiyet kazandığı bu dönemde "Olimpik Gün" Koşusu'nun, halkın Türkiye'nin Olimpiyatlara ev sahipliği yapma isteğini, olimpik kültür ve harekete inanan bir toplum olduğunu göstereceği ileri sürüldü. 

"Olimpik Gün" global bazda kutlanan ve hiçbir ulusa, kişiye, dine veya olaya atfedilmemiş evrensel bir "sosyal hareket" denilirken, bu anlamda da tek ve benzersiz olduğu ileri sürüldü. Yarın yapılacak faaliyetler kapsamında, 7'den 70'e herkesin ister yürüyerek isterse koşarak katılabileceği bir etkinlik olarak bilinen "Olimpik Gün" yaklaşık 20 yıldır dünyanın her yerinde milyonlarca kişinin katılımı ile kutlanıyor. 

Olimpik hareketin doğum günü olarak kabul edilen ve bu günü anmak üzere düzenlenen "Olimpik Gün" koşusu, tüm dünyada 205 ülke ile aynı zamanda milyonlarca kişinin katılımı ile gerçekleştirilecek. Türkiye'de 81 ilde yapılacak organizasyonda; İstanbul (Kartal), Mersin, Konya, Eskişehir, Kocaeli (Gebze), Denizli, Rize illeri "Olimpik Gün" şenliklerinin yapılacağı pilot şehirler olarak seçildi. 

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen "Olimpik Gün" şenlikleri İstanbul'da yarın saat 11.00'de Kartal Sahil Yolu'nda düzenlenecek.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.