Önce yürüdüler sonra fidan diktiler

Önce yürüdüler sonra fidan diktiler

Çevre Haftası dolayısıyla Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşlar çevre bilincine dikkat çekmek için yürüdü. Yürüyüşün ardından öğrenciler, 100 tane fidanı 222. Cadde’ye dikerek, yeşilin önemini vurguladı.

Küçükçekmece Belediyesi Çevre Haftası’nı bir etkinlikle kutladı. Yeşile dikkat çekmek isteyen Küçükçekmeceli’ler yürüyüş düzenledi.Hürriyet  Caddesi’nden başlayan çevre yürüyüşüne katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, beraberindeki öğrencilerle birlikte esnaf ve vatandaşlara fesleğen armağan etti.

''Ciğerlerine dikkat etmeyen kişiler çevresine de dikkat etmez''

Başkan Temel Karadeniz yürüyüşte yaptığı konuşmada çevre haftasını sigarayla mücadele anlamında da düşülmesini istediğini belirterek, “Ciğerlerine dikkat etmeyen kişiler çevresine de dikkat etmez” dedi. Karadeniz konuşmasının devamında yeşillendirmeye   İstanbul
’un ve tüm Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.
Fidan dikme projesi çerçevesinde toplanan öğrenciler, yürüyüşün ardından dikimin yapılacağı 222. Cadde’ye doğru harekete geçti. Öğrenciler burada kendileri için hazırlanmış fidanları büyük bir keyifle toprakla buluşturdu.
Dikime katılan minik bir öğrenci ise diktiği çam ağacının büyümüş halini de görmeyi istediğini söyledi. Öğrenciler bir hayli gayretli çalışmadan sonra kendi elleriyle diktikleri fidanları suladı. Proje kapsamında toplamda 100 fidan kuru ve bakımsız görülen alanları renklendirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.