Ordulular Sevgi Şöleni'nde büyükşehir umudu

Ordulular Sevgi Şöleni'nde büyükşehir umudu

Geleneksel 5. Ordulular Sevgi Şöleni, İstanbul Bağcılar’da bulunan olimpik spor salonunda yapıldı.

Şölende, büyükşehir olabilmek için İstanbul'da yaşayan Ordulular'ın nüfus kütüklerini, Ordu'ya aldırmaları yönünde kampanya başlatıldı. Gün boyu süren kampanya neticesinde yaklaşık 3 bin kişi, nüfus kaydını Ordu’ya aldırma kararı aldı.

Ordu Dernekleri Platformu’nun düzenlediği şölene, AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu milletvekilleri ve çeşitli ilçelerin belediye başkanları katıldı. Gecenin sonlarında ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu sahne alarak sevilen şarkılarını seslendirdi.

HER YIL SEVGİLİLER GÜNÜNÜN KUTLANDIĞI HAFTADA YAPILIYOR
İlk olarak 2009 yılında 14 Şubat tarihinde yapılan Ordu Sevgi Şöleni, her yıl 14 Şubat’a denk gelen hafta sonunda yapılıyor. Ordu Dernekler Platformu tarafından düzenlenen etkinliğe, Ordu’nun önde gelen isimleri, siyasetçiler, işadamları ve İstanbul’da yaşayan Ordulular katılıyor. Ordu Dernekler Platformu Başkanı Opr. Dr. Şenel Yediyıldız, “Ordulu hemşerilerimizle, bu tarz etkinliklerde buluştuğumuz için çok mutluyuz, inşallah bu etkinliği her yıl düzenleyeceğiz” dedi.

Bu yıl düzenlenen Ordu Sevgi Şöleni, Ordulular için diğer yıllara göre farklı bir anlama sahip. Geçtiğimiz aylarda Meclis'ten geçen büyükşehir yasasına göre nüfusu 750 bin olan illerin büyükşehir olması kararlaştırılmıştı. Bu yasaya göre Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van büyükşehir olma hakkı kazanırken, nüfusu 742 binde kalan Ordu, gerekli nüfus sayısının altında kalmıştı. Dün gece düzenlenen sevgi şöleninde ise bu duruma çözüm olarak İstanbul’daki Ordulular'ın nüfuslarını Ordu'ya aldırmaları konusunda kampanya başlatıldı. Gün boyu devam eden kampanya sonucunda yaklaşık 3 bin kişi nüfus kaydını Ordu’ya aldırma kararı aldı.

"ORDU’DA DÜZ HESAP 52’DİR"
Gecede konuşma yapan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu'da düz hesabın, her yerde olduğu gibi 50 veya 100 değil 52 olduğunu söyledi. Konuşmasında Ordululara seslenen Şahin, “Ordu'nun nüfusu şu anda 742 bin civarında. Arkadaşlarımız çalışıyor sizin de desteğinizle bu sayıyı 15 gün içerisinde Ordulular'ın düz hesabı olan 752 bine çıkartmaya var mısınız” dedi. Ordu insanının kardeşliğin ve birliğin simgesi olduğuna dikkat eden Şahin, “Burada birlik, beraberlik var, artık Ordu denince herkesin aklına dostluk kardeşlik geliyor” dedi.

"SEVGİMİZİ, GÜCÜMÜZÜ VE OMUZLARIMIZI BİRLEŞTİRDİK"
Geceye katılan bir diğer isim AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal da Orduluların birlik ve beraberliğine vurgu yaptı. "Biz burada sevgimizi, gücümüzü ve omuzlarımızı birleştirdik" diyen Ünal, gece sonunda büyükşehir olma yolunda önemli sonuçlar alacaklarına inandıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.