Organ Bağışı İçin Sürecek

Organ Bağışı İçin Sürecek

Dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından organ bağışına dikkat çekmek için düzenlenen sembolik yarışa katıldı. İlk etabı Ankara’da başlayan sembolik yarışın İstanbul etabı ise Sultanahmet Meydanı’nda yapıldı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın organ bağışı konusunda toplumdaki farkındalığı artırmaya yönelik düzenlediği sembolik yarışın İstanbul etabı Sultanahmet Meydanı’ndan başladı. ‘Organ bağışlarımızla umudunu kaybedenlere umut olmak üzere yola çıkıyoruz’ sloganıyla düzenlenen yarışa başta dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu olmak üzere yüzlerce motosikletçi katıldı.
Bağlı olduğu motosiklet federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonda yer aldığı için mutlu olduğunu belirten Kenan Sofuoğlu, ‘Organlarınızı bağışlayacak mısınız?’ sorusuna, “Seve seve organ bağışında bulunacağım” cevabını verdi. Türkiye’deki organ bağışı oranının çok düşük olduğuna dikkat çeken Sofuoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun bu benzer organizasyonlarla hem motor sporlarına hem de toplumsal sorunların çözümüne katkı sağladığını ifade etti. Sofuoğlu, konuşmasının ardından istek üzerine motosikletiyle küçük bir gösteri yaptı.
Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ise Türkiye’de organ bağışlama sorunu olduğunu belirterek, “Farkındalık ve insanların bu konudaki duyarlılığını artırmak için bu organizasyonu düzenliyoruz. Sembolik yarışımız Ankara’da başladı. İstanbul’un ardından sonraki etaplar Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya’da yapılacak” dedi.
Motosikletçiler, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin’in sembolik yarışın startını vermesi ile birlikte motosikletçiler organ bağışına dikkat çekmek için yola çıktı. 5 gün sürecek olan motosiklet turu 28 Eylül’de Antalya’nın Kemer İlçesi’nde son bulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.