Örgütlü topluma belediye desteği

Örgütlü topluma belediye desteği

Sarıyer genelinde gelenekselleşen ve kolektif eylemin en güzel örneklerini oluşturan halk dayanışmasının bir başka cephesi de Ferahevler’de açıldı. Demokratik sivil inisiyatife katkı sağlayacak derneklerden Ferahevler Mahallesi Güzelleştirme ve Dayanışma

Mülkiyet sorununun derin biçimde hissedildiği mahallelerden biri olan Ferahevler’de, yıkım politikalarına bir karşı duruş olarak örgütlenen mahalle halkının dayanışmasına Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de omuz verdi. Derneğin açılışına katılan ve açılış kurdelesini kesen Genç, burada bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına, her platformda ve her zaman vurguladığı şekilde, örgütlü toplumun ve birlikte hareketin önemine değinerek başlayan Genç, Sarıyer’de halk dayanışmasının tarihsel kökenine eğilerek sözlerine devam etti. Rant politikalarına karşı dernekleşmenin geçmiş yıllardan gelen ve bugün daha da güçlenen bir sivil eylem olduğunun altını çizen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Yanlış yapmamak için birlikte hareket etmek zorundayız. Bu süreci birlikte konuşarak, tartışarak çok daha kolay aşacağız” dedi.

Mahallelerdeki dönüşüm çalışmalarının, halkın yararına olduğu kadar çağdaş kentleşme normlarına da uygun biçimde yapılmasının önemine işaret eden Genç, “Bu işi hem halkın yayarı doğrultusunda, hem de en iyi yapılaşmayı sağlayacak şekilde çözeceğiz. Bu bizim boynumuzun borcu” şeklinde konuştu. Başkan Genç, yurttaşları bu uzun süreçte provokasyonlara karşı uyararak, toplumun genetiğinde yer alan dayanışma olgusunun bu gibi zamanlarda ağır basacağını ve sorunun hep beraber çözüme kavuşturulacağını, buna inancının tam olduğunu vurguladı. Genç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Olaylara seçim ekseninde, siyaset ekseninde bakılamaz. Seçimler gelir, geçer. Ama yaşam hakkı hep devam eder. Dolayısıyla bizi, seçimlere bağlayacak bir beklentimiz yok. Bunu akıllarımızdan çıkarmamalıyız. Ben, bu derneği kuran tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu birlik beraberlilik devam ettiği sürece, mutlaka doğru çözüm bulunur.”

Konuyu yurtseverlik ve vatan borcu nitelemeleriyle ele alan Genç, mevcut planların yeniden revize edilmesinin kaçınılmaz bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti. Genç, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Biz, Sarıyer Belediyesi olarak bu çalışmalara mesaimizin büyük kısmını ayırıyor ve çözümün sizlerin isteği doğrultusunda olması için çalışıyoruz. Ben, çabalarından dolayı dernek kurucularını kutluyorum. Bu çabaların, bizim çalışmalarımıza paralel olarak büyük katkısı olacaktır.”

Açılış öncesinde Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay da bir bilgilendirme konuşması yaptı. Atalay, yasal mevzuat, mevcut imar planları ve teknik bilgiler doğrultusunda yapılabilecekleri pek çok toplantıda olduğu gibi bir kez daha halkla paylaştı.

Toplantıda Sarıyer’in sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri de birer konuşma yaparak, örgütlü toplumun önemine dikkat çekti. Konuşmalar sonunda Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, dernek yöneticileri ve mahalle halkı, aydınlık ve güzel yarınlar için açılış kurdelesini kesti.

Açılışa Sarıyer Belediye Başkan yardımcıları Adnan Ayber ve Mehmet Metilli de katılarak mahalle halkıyla görüş ve önerilerini paylaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.