Orhan Kural: Ekmek israfında dünya birincisiyiz

Orhan Kural: Ekmek israfında dünya birincisiyiz

Küçükçekmece'de öğrencilerle buluşan Prof. Orhan Kural, İstanbul'da 3, Türkiye'de 6 milyon ekmeğin çöpe döküldüğünü söyledi, çocukları bu konuda uyardı.

Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği 'Çevre Konferansları' çerçevesinde Prof. Dr. Orhan Kural, Halkalı Mustafa Barut Lisesi'nde öğrencilerle buluştu. Prof. Dr. Kural, verdiği konferansta öğrencileri ve öğretmenleri israf etmemek, tüketim toplumu olmamak, çevreye duyarlı olmak, hayvanları korumak ve sigara kullanmamak gibi konularda uyardı. Öncelikli olarak az tüketmemiz gerektiğinin altını çizen Kural, İstanbul'da 3, Türkiye'de ise 6 milyon ekmeğin çöpe döküldüğünü belirterek, ekmek ziyanı konusunda Guiness'te dünya birincisi olduğumuzu ifade etti. Somali'de ve Afrika'da insanların aç olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kural, öğrencilere tabaklarında yemek bırakmamalarını da öğütledi. 

"PETSHOP'LARDAN HAYVAN ALMAYIN" 

"Yaratılan her şey değerlidir. Allah'ın yarattığı canlıları öldürme hakkımız yok. Hz. Muhammed (SAV) hırkasının üzerindeki kedisini uyandırmamak için hırkasını kesiyor. Sen nasıl hayvanlara zarar verirsin?" diyerek hayvanlara eziyet edilmemesi gerektiğini ifade eden Kural, çocuklara petshop'lardan hayvan almamaları tavsiyesinde de bulundu. 

Konferans sonunda Orhan Kural'ın kitaplarını Mustafa Barut Lisesi öğrencilerine hediye eden Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu ise yaptığı konuşmada, "Prof. Dr. Orhan Kural'ı ilçemizde ağırlamaktan çok memnunuz. Hocamızın anlattıklarından faydalanmak bizler için çok önemli" diye konuştu. 

Küçükçekmece Belediyesi'nin geri dönüşüm konusunda büyük başarılara imza attığını da belirten Müftüoğlu, Küçükçekmece Belediyesi olarak 750 ton eşya çöpü, 250 ton moloz, 50 ton geri dönüşüm malzemesi toplayarak toplamda bir ayda 2 bin 100 ton geri dönüşüm malzemesi kazandıklarını söyledi. 

Konferansa, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu başta olmak üzere okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.