Osman Gidişoğlu son yolcuğuna uğurlandı

Osman Gidişoğlu son yolcuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu 68 yaşında hayata veda eden tiyatro sanatçısı Osman Gidişoğlu, kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Lise yıllarından beri 40 yıllık dostumdu. İr

‘Çocuklar Duymasın’ dizisindeki ‘Menderes’ karakteri ile hafızalarda yer edinen tiyatro sanatçısı Osman Gidişoğlu 2 gün önce evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Gidişoğlu için bugün, önce Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi. Törenin ardından Gidişoğlu'nun cenazesi Teşvikiye Camii'ne getirildi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gidişoğlu'nun ailesi ve sanatçı arkadaşları katıldı.

Ünlü tiyatrocudan "40 yıllık dostumdu." diye bahseden Bülent Arınç, duygularını şöyle ifade etti: “Osman Gidişoğlu, lise sıralarından itibaren benim 40 yıllık arkadaşımdı. Manisa lisesinde beraber okuduk. Çok değerli bir hemşehrimdi. Biz onu çok severdik, o da bize çok bağlı idi. İrtibatımızı bugüne kadar hiç kesmedik."

Yıl içinde çok değerli insanların kaybedildiğini hatırlatan Arınç, "Sanat, tiyatro çok değerli bir yeteneği kaybetti. Bu yıl kayıplarla geldi. Çok sayıda insanımızı kaybettik. Daha önce Sayın Birand'ı buradan uğurladık. Şimdi ise Osman dostumu uğurluyoruz. Başımız sağ olsun.” dedi.

'Çocuklar Duymasın' dizisinde 'Havuç' karakteri ile tanınan Furkan Kızılay da “O bizim Osman babamızdı. Kendisine set dışında da Osman baba derdik. Türk tiyatrosu için büyük kayıptır. Herkesin başı sağ olsun.” diye konuştu

Gidişoğlu, kılınan cenaze namazından sonra Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.