Osmaniye Semt polikliniği prefabrikte hizmet veriyor

Osmaniye Semt polikliniği prefabrikte hizmet veriyor

Deprem güçlendirme çalışmaları kapsamında tadilata alınan Osmaniye Semt Polikliniği, prefabrike olarak hizmet vermeye devam ediyor. 2 bin 500 metrekare alana kurulu poliklinikte 20 ayrı branşta 50 doktor vatandaşlara sağlık hizmeti sunuyor.

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak görev yapan Osmaniye Semt Polikliniği binası geçtiğimiz yıl ekim ayında deprem güçlendirme çalışmaları için kapatıldı. Vatandaşların sağlık hizmetini aksamadan alması için çalışma başlatan yetkililer, çözümü prefabrike poliklinik kurmakta buldu. Mevcut poliklinik binasına yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta D-100 Karayolu'nun kenarında kurulan prefabrike poliklinikte vatandaşlara sağlık hizmeti verilmeye başlandı.

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Doktor Özgür Yiğit, hizmete giren prefabrike poliklinik hakkında bilgi verdi. Prefabrike poliklinikte 20’ye yakın branşta 50 doktorla hizmet verdiklerini anlatan Yiğit, “İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hangi poliklinikler varsa burada da hemen hemen hepsi bulunmaktadır. Orada hangi tetkikler yapılabiliyorsa burada da ultrasondan kan tahliline kadar hepsi yapılabiliyor.” dedi.

Semt polikliniklerinin amacının vatandaşa oturduğu yere yakın bir yerde hizmet vermek olduğunu açıklayan Yiğit, şöyle konuştu: “Bu poliklinik yıllardır çok iyi bir şekilde hizmet vermektedir. Özellikle kamu kurumlarının deprem güçlendirilmesi yapılması gerekiyor. Bu kapsamda tıpkı ana binamızda olduğu gibi Osmaniye Semt Polikliniğin de geçtiğimiz yıl Ekim ayından bu yana deprem güçlendirme çalışması başlatıldı. Bir taraftan güçlendirmeyi planlarken bir taraftan da hastalarımızdan uzak kalmamayı düşündük.”

Güçlendirme çalışmaları başladığında sağlık hizmetini aksatmak istemediklerini kaydeden Yiğit, çözüm olarak prefabrike poliklinik kurduklarını belirtti. Yiğit, “Mevcut polikliniğimize yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta olan 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip prefabrike bir bina yaptık. Çalışmalar bitene kadar burada hastalarımıza poliklinik hizmetleri vermeye devam edeceğiz. Günde yaklaşık olarak 2 bin hastaya bakma kapasitemiz bulunuyor.” diye konuştu.

Polikliniğe tedavi için gelen Döndü Dere, sağlık hizmetinin aksamadan devam ettiğini anlattı. İlk olarak Samatya’ya gittiğini söyleyen Dere, “Oradan servislerle buraya geldik. Buradaki hizmet gayet iyi. Hastanedeki gibi tedavimizi olabiliyoruz.” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.