Övür’den Sarıgül CHP’yi teslim aldı iddiası

Övür’den Sarıgül CHP’yi teslim aldı iddiası

CHP kulislerini yakından takip eden Mahmut Övür CHP’deki belirlenen aday değerlendirmesinde ilginç tespitlerde bulunarak CHP’nin Sarıgül’e teslim edildiğini ifade etti.

SARIGÜL EN AZ İKİ ÖNEMLİ BELEDİYEYE SAHİP OLACAK

Sarıgül ise iki olasılığa göre hesap yapıyordu. İBB başkanlığını kazandığında sorun olmayabilirdi ama ya kazanamazsa? İşte bu açıdan özellikle Beşiktaş Belediye Başkanlığı kritik önemdeydi. Aday olan Murat Haznedar ismi tartışmalı da olsa Beşiktaş’ın ona verilmesi önemli bir hamle. Böylece elinde en azından Şişli ve Beşiktaş’ı tutan bir Sarıgül olacak.

SARIGÜL KENDİSİNİ FİNANSE EDECEK DAHA FAZLASINI İSTİYOR

Ama kendisini finanse edecek daha fazlasını istiyor. Hatta istifa tehdidinde bulunduğundan bile söz ediliyor. Tabii bu arada Eyüp, Bayrampaşa, Çekmeköy gibi ilçelerde CHP tabanından gelenler ekarte edilerek Sarıgül’e yakın isimler aday yapıldı. Biri bile kazanılsa önemli. Bu tabloyu CHP’liler şöyle yorumluyor: “Parti Sarıgül’e teslim edildi.”

SARIGÜL TDH’Yİ YEDEKTE TUTUYOR

İşin doğrusu şu da bir gerçek ki, partiyi teslim aldığı söylenen Sarıgül, CHP’ye hâkim olunamayacağını, olunsa da bu CHP ile bir yere gidilemeyeceğini biliyor ve bu nedenle Türkiye Değişim Hareketi’ni yedek güç olarak açık tutuyordu. Ne olur ne olmaz.

CHP KÖKENLİ ADAYLAR DIŞLANDI

Anlayacağınız ana muhalefet cephesinde durum pek parlak değil. Sarıgül’ün etkin olduğu, CHP kökenli adayların dışlandığı, sağ ve MHP kökenli isimlerin aday yapıldığı bir CHP var. Bir CHP’linin deyimiyle “Yaprak dökümü” başladı ve bu ruh haliyle bırakın İstanbul’u kazanmayı, eldeki Kartal gibi ilçeler ve Edirne gibi iller bile kaybedilebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.