Özel Eğitim

Özel Eğitim

Özel eğitim nedir, nasıl uygulanır gibi konular için Madalyon Klinik, profesyonel hizmetler ve bilgi portalları sunuyor.

Özel eğitim nedir, nasıl uygulanır gibi konular için Madalyon Klinik, profesyonel hizmetler ve bilgi portalları sunuyor. Ankara ve İstanbul psikiyatri merkezleriyle faaliyet gösteren kuruluş, Çocuk- Ergen ve Aile bölümü birimleriyle özel eğitim çocukları için tedavi ve terapi uygulamaları sunuyor.

Özel eğitim; zihinsel, bedensel ve öğrenme alanlarında verilen eğitimler bütünüdür. Zihinsel gerilik durumlarında özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden verilen eğitimler doğrultusunda, fiziksel yetersizlikler, yaygın gelişimsel bozukluklar gibi sorunlarda verilen özel eğitim programlarını kapsıyor.

Özel Eğitim Nedir?

İşitme ve iletişim- konuşma bozuklukları, öğrenme güçlükleri gibi sorunlarda verilen eğitim uygulamaları, otizmli çocuklar için de sunulan özel eğitim uygulamalarıdır. Özel eğitimler; alanda yetiştirilen uzmanlar, psikolojik danışmanlar, fizyoterapist ve psikologlar tarafından verilen eğitimlerdir. Ayrıca zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri, okul öncesi ve işitme engelliler sınıf öğretmenlerinin yanı sıra sosyal hizmet uzmanları tarafından verilen özel eğitim uygulamalarıdır.

Madalyon Özel Eğitim Programları

Madalyon Klinik özel eğitim uygulamaları, zihinsel düzeyde yaşıtlarından daha geride olan çocuklar için veriliyor. Öğrenme güçlükleri ve otizm durumlarında yapılan analizler, değerlendirmeler doğrultusunda psikiyatrist ve psikologların ortak kararı ile özel eğitim önerilir.

Özel eğitim kurumları, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Özel eğitimlerin alınması için rapor alınması gereklidir. Ancak çoğu aile, özel eğitim raporlarını, çocukların yetişkinlik dönemlerinde ve çalışma hayatlarında bir sorun teşkil etmemesi için almayı tercih edebiliyor. Fakat programları oldukça kapsamlı ve yüksek maliyetler gerektiren eğitim programlarıdır.

Rapor dahilinde özel eğitim alan çocukların ailelerinde ücret alınmamakta ve tamamı devlet tarafından karşılanmaktadır. Özel eğitim kurul raporları, 1 yıllık verilen raporlardır. Eğitimin devam ettiği sürece, her yıl alınabilmektedir.

Özel Eğitim Raporu Nasıl Alınır?

RAM- Rehberlik Araştırma Merkezleri adı verilen devlet kurumlarından özel eğitim kurul raporları başvurusu yapılabilir. Yapılan değerlendirmeler doğrultusunda eğitsel rapor oluşturulur. Onay sağlanan raporlar ile uygun eğitim kurumlarından birinde, özel eğitim programına başlanır.

Özel eğitim programları dahilinde; 2 gün bire- bir eğitim ve 1 gün grup dersleri uygulanır. Eğitim programı içinde çocukların öğrenim güçlüklerinin geçirilmesi, dil ve işitsel becerilerinin geliştirilmesi hedeflenir.

Madalyon Terapi Uygulamaları

Ankara Kavaklıdere, İstanbul Suadiye ve İstanbul Levent klinik merkezlerinden randevu almak için 444 85 90 numaralı telefonlardan, günün her saati erişim sağlayabilirsiniz. Özel eğitim programı dahilinde, terapi ve tedavi yöntemleriyle sunulan profesyonel hizmetler hakkında bilgi almak için hem telefon hatlarından hem de madalyon@madalyonklinik.com mail erişim adreslerinden bilgi alabilirsiniz.

www.madalyonklinik.com web adresiyle kesintisiz erişim sunan Madalyon Klinik, merkez ve şube kadroları, terapi çeşitleri ve tedavi programlarının tamamını online sistemler üzerinden sunuyor. Özel eğitim terapileri, eğitim programları ve psikolog, terapistler hakkında dilediğiniz her an bilgi alabilir, randevu oluşturabilirsiniz.

, Madalyon Psikiyatri Merkezi tarafından meslek mensuplarına mezuniyet sonrası eğitim vermek üzere kurulmuş bir “Uygulama Okulu” dur. Aynı zamanda “Halka Açık” seminerler düzenleyerek psikoloji ve psikiyatri biliminin herkes tarafından merak edilen çeşitli konularında halkı aydınlatma görevi üstlenmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.