Özel günler piyasayı canlandırıyor

Özel günler piyasayı canlandırıyor

Ekonomideki büyümenin yavaşlaması ile piyasalarda durgunluk yaşandığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf, Sevgililer Günü’nü umut kapısı bildi, vitrinler kırmızıya büründü. Sevdiklerimiz

Yaklaşan Sevgililer Günü’nün simgesi durumunda olan kırmızı gülü yetiştirebilmek için kesiminin hızlandığının altını çizen TESK Başkanı Palandöken şunları dedi:, “2011 yılında kesme çiçek üretiminin yüzde 10’unu oluşturan ve toplam 105 milyon 364 bin adet gül satılmıştır. En çok tercih edildiği zamanda Sevgililer Günü’nde oluyor. Alışverişin artacağı beklentisiyle; çiçekçisi-kuyumcusu- billuriyeçisi-konfeksiyoncusu-terzisi- restorandı - taksicisi -hediyelik eşya satanı- pastacısı ile yaklaşık 57 dalda iş yapan esnaf ve sanatkârımız hazırlığını yaptı. Esnafımız umudunu bu senenin ilk özel günü olan Sevgililer Gününe taşıyarak, sevdiğini unutmayan insanımızın yapacağı alışverişi bekliyor.”

Sevgililer Günü kartla yapılan harcamalar; 2008 yılında 420 milyon 300 bin TL, 2009 yılında 642 milyon TL, 2010 yılında 639 milyon TL, 2011 yılında 713 milyon TL, 2012 yılında da tahmini 1 milyar TL’ye yakın harcama yapıldığını söyleyen TESK Genel Başkanı Palandöken, “Sevgililer Günü`nde bir önceki hafta ile karşılaştırıldığında yiyecek içecek sektöründe yüzde 29 artış, kuyumcular ile çiçekçilerin cirosu ise ikiye üçe katlanıyor. Son 5 yılda 14 Şubat günü yapılan kartla yapılan 3 milyar 414 milyon lira civarında ki harcamalara bir de nakit alışveriş eklendiğinde 5-6 milyar liralık piyasaya para girişi olmuş, ekonomiyi hareketlendirmişti” dedi.

“KALİTEDEN ÖDÜN VERMEYİN”
Sevgililer günü dolayısıyla menfaat temin edebilmek için fırsatçılık yapacaklara karşı halkımızı uyaran Palandöken, “Haksız rekabet yapan korsan satıcılardan ve ucuzdur diye kalitesinden şüphelendiğiniz yerlerden alışveriş yapıp, paranızı savurmayın. Bilhassa tanıdık kuyumcuları tercih etmeye çalışın” diyerek “Küçük bir hediyeyle, bir buket çiçekle bile bu anlamlı günün sıcaklığını yakalayabilirsiniz” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.