“Özel Proje Alanı Beykoz İçin Devrimdir”

“Özel Proje Alanı Beykoz İçin Devrimdir”

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, 2B arazileri ve yapılan çalışmalarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

2B arazileri ile ilgili basın toplantısında konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Beykozlunun refahını yükseltmek, Beykoz’u ileriye taşımak ve Beykoz’un gelişmesine katkıda bulunmak için çalışıyoruz.  Özel Proje Alanı Beykoz için bir devrimdir. Özel proje alanı çalışmaları tamamlandığında ilçede 2B sorunu kalmayacak” dedi.

Beykoz halkını mutlu etmek ve halkın rahatı için özel proje alanı noktasında elini  taşın altına koyduğunu ifade eden Başkan Çelikbilek: “Devlet insanları hak sahibi yapmak ve onların gelişmesine katkı yapmak suretiyle 30 yıllık bir serüveni olan bir konuyu sonuçlandırmaya karar verdi. 2009 yılında çıkan yasayla arazi tespit komisyonları kuruldu ve çalışmalar başladı. 1981’den önce orman vasfını yitiren araziler 2/B kapsamına alındı ve üzerinde yaşayanlara hak sahipliği verildi. Biz de Beykoz halkının menfaati için gece gündüz çalıştık ” diyerek süreci aktardı.

YÜZDE 50’YE KADAR FİYAT İNDİRİMİ
2B toplantısında 10 köy ve 6 mahallenin daha özel proje alanı ilan edileceğini müjdeleyen Çelikbilek: “Bu yerlerin proje alanı ilan edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurusunu yaptık. Bu yeni mahallelerde vatandaşa fiyat noktasında yardımcı olmak için satışları kadastral parselden yapacağız.  Buraların satışında yüzde 50’ye varan indirim yapacağız. Vatandaşın cebinde yüzde elli iyileşme olacak. Bu iyilik mi, kötülük mü ? diye sordu.  

TAPULAR 30 MART 2014’E KADAR TESLİM
Bu çalışmalar neticelendiğinde Beykoz’da 2B’nin kabus olmaktan çıkacağını söyleyen Başkan Çelikbilek: “Hedefimiz 30 Mart 2014’e kadar herkesin tapusunu teslim etmek. Defterdarlık parsellerin incelenmesi noktasında titiz bir çalışma yürütüyor. Şayet defterdarlık çalışmaları hızlandırırsa 2013’ün Mart ayında herkes tapusuna kavuşacak, Beykoz’da 2B’yle ilgili sıkıntılar bitecek” şeklinde konuştu.

Beykoz Belediyesi’nin başvuruda bulunduğu yeni proje alanı;  Ali Bahadır, Bozhane, Cumhuriyet, Dereseki, Elmalı, Göllü, Görele, İshaklı, Örnekköy ve Zerzevatçı Köyleri İle Çamlıbahçe, Çiğdem, Çubuklu, Ortaçeşme, Rüzgarlıbahçe ve Tokatköy mahallelerini içeriyor.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.