Pazariçi'nde İftar Coşkusu

Pazariçi'nde İftar Coşkusu

Gaziosmanpaşa Belediyesi onbir ayın sultanı Ramazan Ayında iftar öncesi tasavvuf musikisi, sema gösterileri, geleneksel tiyatro gösterileri, gönüllere hitap edecek sohbet programları ve teravih sonrası etkinlikler ile beraberliği güçlendirici, şükür duala

Pazariçi Mahallesi Şehit Tamer Vardar Caddesi'nde binlerce vatandaşı katılımıyla gerçekleşen Gönül Sofraları Açık Hava İftarında birlik ve beraberliğin en canlı örnekleri sergilendi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin Ramazan Ayı boyunca düzenlediği iftardan sahura kadar süren etkinlikler büyük bir gönül huzuru ve kardeşlik içinde yaşanıyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol ve yardımcılarının da hazır bulunduğu sokak iftarı dün akşam Pazariçi Mahallesi'nde gerçekleşti. Belediye ile vatandaşlar bu anlamlı günü birlik ve beraberlik içinde geçirirken iftar öncesi yapılan tasavvuf müziği dinletisi ve semazen gösterisi de ilgiyle izlendi. Ezanın okunmasıyla binlerce kişi hep birlikte dua ederek iftarlarını açtılar.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin "Gönül Sohbetleri" adı altında başlattığı, sokak iftarlarının düzenlendiği mahallelerde seçilen bir camide teravih öncesi gerçekleştirilen sohbet programlarının Pazariçi Mahallesi Pazariçi Camii'ndeki konuğu Mustafa Akgül oldu. Gönül Sohbetleri öncesinde Pazariçi Camii önünde vatandaşlara şerbet dağıtımı yapıldı. Teravih sonrası Gaziosmanpaşa Belediye Bahçesinde gerçekleşen açık hava etkinlikleri ise "Çocuk Ramazan Eğlenceleri" ile devam etti. Etkinlikler animasyon ekibi gösterileri, meddah, şişme maskot show ve orta oyunu ile sürerken, etkinliklere katılan çocuklar Ramazan coşkusunu doya doya yaşarlarken geleneksel Ramazan eğlencelerinin de tadını çıkardılar. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.