Personeline sahip çıkamayan Emir Sarıgül hizmet için 1.266,2 km yol gitti

Personeline sahip çıkamayan Emir Sarıgül hizmet için 1.266,2 km yol gitti

Şişli Belediyesi’ni 10 yıldır korumakla görevli 55 güvenlik personeli bir gecede kapının önüne konulup türlü türlü kanunsuz yollara başvurulurken, Emir Sarıgül hizmet için 1.266,2 km yol gitmesi ironi yarattı.

 Şişli Belediyesi’nde kapının önüne konulan, taşeron bir firmada 10 yıldır çalışan, 55 güvenlik görevlisinden yeni çıkan torba yasasında Şişli Belediyesi’ni de sorumlu kılıyor. Buna rağmen Şişli Belediyesi kendilerini koruyan bu güvenlik elemanlarını türlü türlü yöntemlerle kapının önüne koyulmasına göz yumduğu iddia ediliyor. İşçilerin tepki göstermemesi için farklı farklı yöntemlerle kanunsuz yollara başvurduğu da gelen iddialar arasında.

Gazetemize gelen ihbarlar da korkunç yöntemlerin uygulandığı iddia ediliyor. Gazete olarak konu ile ilgili Şişli Belediyesi’ni aradığımızda bir muhatap bulamadık.

Bu araştırma esnasında da Koordinatör Başkan Yardımcısı A. Emir Sarıgül’ün 1.266,2 km’lik bir yol olan Şanlıurfa’nın Suruç bölgesindeki göçmenlere hizmet götürmek için gittiği haberini aldık.

KORUMALARINA SAHİP ÇIKMAYAN EMİR SARIGÜL

ŞANLIURFA’DAKİ GÖÇMENLERE SAHİP ÇIKIYOR

Şişli’de hizmet bekleyen ve sıkıntı içerisinde olan ve Şişli Belediyesi’ni korumakla görevli personel kendilerine sahip çıkacak birilerini ararken A.Emir Sarıgül’ün Şanlıurfa’nın Suruç bölgesindeki insanlara sahip çıkmak için gitmesi ironi yarattı.

Şişli Belediyesi güvenli görevlilerine gerek işten çıkartmak için gerekse de pes etmelerini sağlamak için çarpıcı uygulamaların yapıldığı iddia ediliyor.

İHBARLARDA KORKUNÇ İDDİALAR VAR

Güvenlik Müdürü maaşlarınız yatacak ama işlerim çok yoğun resmi işlemler için gecikme olacak birinizin hesabına maaşları yatırtayım oradan da ödemeyi yaparız diyor. İşçinin hesabına para yatırılırken de kıdem tazminatı ifadesi yazılıyor. Durumdan habersiz olan işçi hesabına yatan parayı alarak müdürüne teslim ediyor. Müdürde elemanların maaşlarını ödüyor. Şişli Belediyesi gibi kurumsal bir belediye de böyle şeylerin olacağını düşünmeyen ve hiçbir şeyden habersiz işçi de bir gün sonra işten atılıyor. Bu durum faklı aylarda farklı işçilere uygulanıyor.

Diğer bir iddia ise; Şişli Belediyesi’nde çalışan personelin hesabına asgari ücret maaş yatırılıp sonra geriye kalan paralar elden teslim ediliyor. Böylelikle de çalışan personel asgari ücretten işine son veriliyor.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NİN DE İŞİN İÇERİSİNDE OLDUĞU İDDİALARI VAR

Bu durumdan Şişli Belediyesi’nin de haberdar olduğu da iddia ediliyor. Bunu gösteren de ciddi emareler yaşanmış.

Şişli Belediyesi işten atılan bu işçilerin tepkilerini önlemek için biz size sahip çıkacağız diye oyaladıkları ve işçilerin kanunu haklarını aramaları gereken sürenin dolması için taşeron firma ile birlikte hareket ettiği iddia ediliyor.

Şişli Belediyesi işten atılan güvenlik görevlilerini Şişli’deki park bahçeleri korumakla görevlendiriyor. Ama Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’nün ve Valiliğin her hangi bir resmi görevlendirme yazısı olmadan gayri resmi ve hukuka aykırı olarak yaptığı da gelen iddialar arasında. Bu iddiaların doğruluğu da geçtiğimiz günlerde bir parkta yaşanan olayla ortaya çıkıyor.

DARP EDİLEN İŞÇİLERDEN ŞİKÂYETÇİ OLMAMALARI İSTENİYOR

Şişli Belediyesi’nin parklarını resmi üniforma ile korumakla görevli iken parktaki güvenlik görevlilerine bir saldırı gerçekleşiyor. Ve Şişli Belediyesi’nin iki güvenlik görevlisi yaralanıyor. Şişli Belediyesi’nden de bu güvenli görevlilerinden şikâyetçi olmamaları isteniyor. Bu olaydan sonra güvenlik görevlileri durumun farkın varıyorlar. Ama iş işten geçmiş oluyor.

ŞİŞLİ’Yİ YÖNETENLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Şimdi ise işçiler Şişli Belediyesi’nde yaşanan bu vahim olaya Şişli’yi yönetenlerin sahip çıkmalarını bekliyor.

Şişli Gazetesi olarak; sosyal demokrat bir belediye olduğunu iddia eden Şişli Belediyesi’nin bu tutumunun takipçisi olacağız. Şişli’deki tüm kurum ve kuruluşları da göreve davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.