Piyasalarda 'yeni dönem' iştahı

Piyasalarda 'yeni dönem' iştahı

Dolar/TL, bugün 8,20'nin üzerini test etse de açıklamaların ardından sert düşüşe geçti. Açıklamalar sonrası yaklaşık yüzde 4 değer kaybeden dolar/TL en düşük 7,8314'e kadar indi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı "ekonomideki yeni dönem" açıklamaları sonrası Türk lirası varlıklara olan talep hızla arttı.

Borsa İstanbul'da, günün ilk yarısında 1.258 puan seviyesine çıkan BIST 100 endeksi, Erdoğan'ın açıklamalarının ardından yükselişini hızlandırarak 1.284 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. BIST 100 günü yüzde 2,91 değer kazancıyla 1.279 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. BIST 100 endeksi banka hisseleri öncülüğünde yükselirken, bankacılık endeksindeki artış yüzde 9'a ulaştı. Toplam işlem hacmi ise 52,5 milyar lira ile rekor seviyeye ulaştı.

Dolar 7,83'lere kadar çekildi

Dolar/TL, bugün 8,20'nin üzerini test etse de açıklamaların ardından sert düşüşe geçti. Açıklamalar sonrası yaklaşık yüzde 4 değer kaybeden dolar/TL en düşük 7,8314'e kadar indi. 

Euro/TL ise 9,21'e kadar geriledi.

Dolar kurundaki sert düşüşe paralel gerileyen gram altın da yüzde 3'lük değer kaybıyla 470 liranın altına geriledi. 

Türkiye'nin CDS'i 410'da kadar geriledi

Ekonomi yönetiminde yaşanan değişimler ve değişimler sonrası piyasalara verilen mesajların olumlu karşılanması Türkiye'nin kredi risk primlerine de yansıdı. Türkiye'nin 5 yıllık CDS'i 410 puana gerileyerek mart ayından bu yana en düşük seviyeyi gördü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.