‘Polisiz’ deyip kadın doktoru iki kere dolandırdılar

‘Polisiz’ deyip kadın doktoru iki kere dolandırdılar

İstanbul’da bir kadın doktor, telefonla arayıp kendisini ‘polis’ olarak tanıtan kişilerce dolandırıldı. İlk etapta kadın doktordan 140 bin lira alan şüpheliler, bununla yetinmeyip aynı yöntemi ikinci kez devreye sokunca foyaları ortaya çıktı.

Dolandırıcıların talimatlarıyla hareket edip tereddüt etmeden 187 bin lirayı sokağa bırakan doktor, bir vatandaşın dolandırıcılığı fark etmesiyle 47 bin lirasını kaptırmaktan kurtuldu.

İstanbul polisine gelen telefon ihbarı, inanılması güç bir dolandırıcılık olayını ortaya çıkarttı. Sürekli telefonla konuşmasından şüphelendikleri 50 yaşlarındaki bir kadının Fatih’teki çöp konteyneri yakınına bir poşet bıraktığı ihbarı polisi harekete geçirdi. Bölgeye sevk edilen ekipler kadını takibe alırken, kadının ayrılmasının ardından 2 kişinin paketi aldığı görüldü. Şüpheliler yürümeye başladığı sırada olay yerinde bekleyen polisler harekete geçerek Eyüp K. (31) ve Halil T. (37) adındaki şüphelileri gözaltına aldı.

Poşeti bırakan A.Ö.K’nın polise verdiği bilgiler ise inanılması güç bir dolandırıcılık olayını ortaya çıkarttı. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne gelerek ifade veren kadın doktorun, kendisini telefonla ‘polisiz’ diye arayan kişilerin, telefon hattı ve hesaplarının terör örgütü tarafından kullanıldığını öne sürerek dolandırıldığı ortaya çıktı. İP tabanlı arama hizmeti veren yabancı sitelerden telefonla 155’ten aranıyormuş gibi aranan A.Ö.K. önce bu duruma inanmadı. Ancak dolandırıcılar, kadın doktora farklı bir yerden internete girip Ankara Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü numarasını kontrol etmesini isteyip, aynı numaradan doktoru aradı. Polisle konuştuğuna şüphesi kalmayan A.Ö.K., şahısların istediğini yerine getirip 88 bin lira ve 24 bin Euro’yu bir poşete koyup, kendisine söylenilen adrese poşeti bıraktı.

Ancak 140 bin liralık vurgunla yetinmeyen dolandırıcılar, kadınla tekrar irtibata geçip hesabındaki son 34 bin lirayı da çektirmeyi başardı. Kadın doktora kredi kartından 13 bin lira çektiren şüpheliler, bu parayla da altın aldırıp bir poşet içerisinde Fatih’e bırakması talimatını verdi.
Bir vatandaşın sürekli telefonla konuşan kadın doktorun durumundan şüphelenip durumu 155 Polis İmdat telefonuna bildirmesi ise tüm bu olayların açığa çıkmasını sağladı.

Gözaltına alınan 2 şüphelinin emniyetteki sorgularında bir kadının yola poşet bıraktığını görünce merak edip aldıklarını söyledikleri öğrenildi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.