Postacılar yıpranma hakkı için eylem yaptı

Postacılar yıpranma hakkı için eylem yaptı

Türkiye Haberleşme Kağıt ve Basın Yayı Hizmet Kolu Çalışanları Sendikası (Türk Haber-Sen) İstanbul Şubesi üyeleri posta dağıtıcılarının yıpranma hakkının geri verilmesi için eylem yaptı. Postacılar talepleri yerine getirilmediği takdirde iş bırakacakların

Türk Haber-Sen üyesi yaklaşık 100 kişi 13.30 sıralarında Fatih Sirkeci Postanesi önünde toplandı. ‘İlkemiz önce ülkemiz’, ‘Ey İstanbullular bugüne kadar sizler için görevdeydik, bugün sizler için eylemdeyiz’ pankartı açan grup, ‘Başbakan uyuma postacına sahip çık’ ve ‘Sayın vekiller hakkımızı arayın diye sizi seçtik ama siz bizim yıpranma hakkımızı çaldınız kendinize kullandınız’ yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına basın açıklamasını yapan Türk Haber-Sen Genel Sekreteri Ahmet Kurt, PTT çalışanlarının zor koşullar altında görev yaptığını savundu. Özellikle PTT dağıtıcılarının sıkıntılarını dile getiren Kurt, PTT dağıtıcılarının yıpranma hakkının geri verilmesini istedi.

PTT’de dağıtıcı açığının her geçen gün arttığını iddia eden Kurt, iş hacmi artarken diğer taraftan dağıtıcı sayısının azaldığını söyledi. Yaptıkları eylemin uyarı niteliğinde olduğunu ifade eden Ahmet Kurt, taleplerinin yerine getirilmediği takdirde iş bırakacaklarını kaydetti. Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.