Poyrazköy davasında avukatlar duruşma salonunu terk etti

Poyrazköy davasında avukatlar duruşma salonunu terk etti

Poyrazköy davasında üye hakimin tarafsızlığını kaybettiği gerekçesiyle reddi hakim talepleri kabul edilmeyen avukatlardan bazıları salonu terk etti.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde tartışmalar yaşandı. Avukatların, üye hakim Mehmet Hamzaçebi’nin tarafsızlığını kaybettiği gerekçesiyle sabahki bölümde yaptıkları reddi hakim talebi mahkeme tarafından reddedilmişti.

Öğle arasının ardından üye hakim Mehmet Hamzaçebi’nin heyetle birlikte duruşmaya girdiğini gören Avukat Celal Ülgen söz istedi. Üye hakimin tarafsızlığını kaybettiğini ve heyetin değişmesi gerektiğini savunan Ülgen, “Bu heyetin artık tarafsız olduğuna inanmıyoruz ve avukatlar olarak salonu terk ediyoruz.” dedi. Bu arada Hakim Hamzaçebi avukatlar salondan çıkarken, “Burada bana cevap hakkı oluştuğuna inanıyorum. Şu an yasayı çiğniyorsunuz.” diye konuştu. Avukatlar da “Yasayı siz çiğniyorsunuz. Siz tarafsız değilsiniz. Objektif değilsiniz.” ifadelerini kullandı. Hamzaçebi ise “Ben tarafsızlığımı kaybetmedim.” karşılığını verdi.

Sadece iki avukatın kaldığı salonda avukatlar müvekkillerini yalnız bırakmak istemedikleri için salonu terk etmediklerini söyledi. Daha sonra söz alan tutuklu sanık Fatih Ilgar, yargının itibar kaybettiğini ileri sürdü. Ilgar, “Hakim bizim davayı maniple ettiğimizi düşünürken biz daha hangi tanığı dinletelim, hangi bilirkişiyi getirelim.” dedi.

Ilgar’ın davada aslında kararın verildiğini söylemesi üzerine Başkan Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, “Yargılama bitmiş değil, hala tanık dinliyoruz, hala delil toplanıyor.” ifadelerini kullandı. Üye hakim Hamzaçebi de,“Başkanlık yaptığım dönemde sadece savunmanın tanıklarını dinledim ben.” diye konuştu. Mahkeme duruşmayı yarına erteledi.


SANIK CORA'NIN OĞLUNA İŞLEM YAPILDI

Duruşmada söz alan sanıklardan emekli Tuğamiral Deniz Cora, ‘amirallere suikast’ iddianamesinde, suikastın hedefi olarak belirtilen eski Deniz Kuvvetleri Komutanları emekli oramiraller Metin Ataç ve Eşref Uğur Yiğit’in, duruşmaya çağrılarak tanık sıfatıyla dinlenilmelerini talep etti. Bunun üzerine üye hakim, “Şu anda amirallere suikast diye bir dava yok.” ifadesini kullandı.

Bu sırada duruşma salonunda izleyici olarak bulunan Deniz Cora’nın oğlu Burak Cora, “Nasıl amirallere suikast davası yok, bu adamlar neden yargılanıyor?” diye bağırdı. Burak Cora’nın sanıkları izleyicilerden ayıran bölmeye doğru yumruk attığı iddia edildi. Duruşma savcısı Nuri Ahmet Saraç, izleyici Burak Cora’nın dışarı çıkarılmasını ve polis merkezine götürülerek hakkında işlem yapılmasını talep etti.

Baba Deniz Cora’nın, “Bu benim oğlum, çıkaramazsınız” şeklinde itirazda bulunması üzerine, savcı Saraç, “Duruşmanın nizamını bozuyor.” dedi. Burak Cora, görevliler tarafından adliyedeki polis merkezine götürüldü.

Polis merkezine götürülen Cora’nın buradaki ifadesinde, yumruk atmadığını, hızlı bir şekilde ayağa kalkarken ayağının bölmeye çarptığını söylediği belirtildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.