‘Rakamlar sehven girildi, Sağlık Bakanlığı’nın verileri doğru’

‘Rakamlar sehven girildi, Sağlık Bakanlığı’nın verileri doğru’

İBB Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç, korona virüs sayısı ile ilgili sehven bir hata olduğunu rakamın Sağlık Bakanlığı verilerinin doğru olduğunu söyledi.

KORONA VİRÜSTEN ÖLENLERİN SAYISINA AÇIKLIK GETİRİLDİ

E-devletteki sistemde İstanbul'da 28 Mart Cumartesi 20 kişinin hayatını coronaya bağlı olarak kaybettiği görülürken, Sağlık Bakanlığı’nın tüm Türkiye için ölüm sayısını 16 olarak açıklamasının yarattığı tartışmaya İBB Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç açıklık getirdi.

KOÇ: ‘CORONA SİSTEME SEHVEN GİRİLDİ’

Koç, cumartesi günü yeni uygulamaya başladıkları bir sistemde “bulaşıcı hastalık” kaydı ile gelen tüm ölümlerin sisteme sehven “corona” olarak girildiğini belirterek doğru verinin Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlar olduğunu söyledi.

Koç “Sadece o gün yeni bir deneme yapılırken E-devlet ile farkında olmadan paylaşıldı. Bize gelen ‘bulaşıcı hastalık’ ölümlerinin hepsinin Covid-19 olma ihtimali yok” dedi.

VELİ AĞABABA: ‘HANGİ VERİ DOĞRU DEMİŞTİ’

Bu farklığı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Twitter hesabından paylaşmış, hangi verinin doğru olduğunun açıklanması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrıda bulunmuştu.

SEHVEN HEPSİ “COVİD-19” OLARAK GİRDİ

Cuma günü bu konuda istatistik tutmak için bir çalışma yapma kararı aldıklarını aktaran Koç sözlerini şöyle sürdürdü:

Bulaşıcı hastalık olanları sisteme girerken (a) ‘covid', (b) ‘diğer' şeklinde kaydedelim dedik. İlk gün cumartesi girilmeye başlandı.

Sehven ‘bulaşıcı hastalık' ibaresi ile gelenlerin hepsi ‘covid' olarak yazılmış. Yoksa hepsi covid değil. Sehven yazıldı, butonlar tam hazırlanamadı, sadece covid kısmı açık kaldığı için o girdi. Sehven yapılan hata.

Yoksa Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlar doğru rakamlar. Sağlık Bakanlığı net pozitif çıkmış ve hayatını kaybetmiş olanları açıklıyor. Bir hekim olarak söylüyorum doğrusu da budur.

 “HEPSİ COVİD-19 VAKASI OLAMAZ”

“Bize gelen vakaların bulaşıcı hastalık olanların hepsinin ‘covid' olma ihtimali yok” açıklamasında bulunan Koç “Sağlık Bakanlığı'nın rakamları net covid vakaları. Sadece cumartesi günü yeni bir deneme yapılırken e-devlet ile farkında olmadan paylaşıldı. O gün 21 bulaşıcı hastalık vakası vardı. 20'sine ‘covid' yazılmış. Bulaşıcı hastalıkların hepsinin covid olması mümkün değil” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.