Regl ağrılarına iyi gelen besinler

Regl ağrılarına iyi gelen besinler

Regl döneminde sizi rahatlatacak ve ağrınızı azaltacak yiyecek önerilerine göz atalım.

Regl dönemi yaklaştığında hepimizin canı farklı bir yiyeceği çeker. Kimimiz tatlıya saldırırken kimimiz hamur işinden ayrı kalamayız. Bu yiyeceklerin bazıları ise durumu daha da zorlaştırır. İşte kendinize hakim olamadığınız zamanlarda tercih ederek ağrınızı azaltmaya yardımcı olacak yiyecekler.

Keten tohumuAyın en ağrı dönemi olan regl döneminde krampları azaltan yiyeceklerden biri de keten tohumudur. Keten tohumu ayrıca kalp hastalıkları, kanser, felç ve diyabet riskini de azaltır. Menopoza yaklaşan kadınlardan günde 2 kaşık keten tohumu tüketenlerde ateş basmasının %57 oranında azaldığı gözlemlenmiştir. Keten tohumunu kahvaltıda veya ara öğünlerde yoğurda katarak tüketebilirsiniz.

Tam tahıllarTam tahıllar kan şekerini orta seviyede tutmaya yardımcıdır. Lif ve protein açısından zengin olan tam tahıllı yiyecekler adet sancılarına iyi gelebilir.


Kalsiyum zengini besinlerMaryland Medical Center Üniversitesi’nden araştırmacılar, kalsiyum açısından zengin brokoli, soya sütü, ton balığı ve diğer balık çeşitlerinin ağrıyı azaltabileceğini savunmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.