Rektör Söylet'e Makedonya'dan fahri doktora

Rektör Söylet'e Makedonya'dan fahri doktora

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’e Ss. Cyril and Methodius Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Ss. Cyril and Methodius Üniversitesi Rektörü Prof. Velimir Stojkovski Makedonya’da 7 Aralık 2012 tarihinde düzenlenen fahri doktora törenind

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’e fahri doktora unvanı, Makedonya ve Balkanlar zerine yaptığı Başarılı çalışmalardan, dünya bilimine yaptığı katkılardan dolayı verildi.

Makedonya’nın en büyük üniversitesi olan Ss. Cyril and Methodius Üniversitesi 23 fakülte, 10 araştırma enstitüsü ve 50 bin öğrenciye sahip. Adını Kiril alfabesini bulan Kiril ve Metodiy’den alan üniversitede 2300 öğretim üyesi ve araştırmacı görev yapıyor. Ss. Cyril and Methodius Üniversitesi Yugoslavya döneminde ülkenin ikinci büyük üniversitesiydi.

 BALKANLAR'A YÖNELİK PROJE ÜRETTİLER

İstanbul Üniversitesi’nin Balkanlara yönelik çok çeşitli projeleri bulunuyor. Son dört yılda Balkan üniversiteleri ile birçok işbirliğine giden ve ortak projeler noktasında anlaşmalara varan İstanbul Üniversitesi, ülkemiz ile balkanlar arasında bilimsel bir köprü kuruyor. Bu bağlamda Ss. Cyril and Methodius Üniversitesi ile başta veteriner ve tıp fakülteleri olmak üzere bir dizi iş birliği anlaşması yapıldı. Yine ss. Cyril and Methodius Üniversitesi, Makedonya ve Balkanlarda “İnovasyon Merkezleri” ve “Teknokparklar” kurulmasını öngören MAKEDON-İST Projesi’nin ortaklarında biridir.

 İMZALAR ATILDI

Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanı Pance Kralev, İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet‘i makamında kabul etti. Görüşme sonunda MAKEDON-İST Projesi ile ilgili anlaşmalar imzalandı.

 

MAKEDENYO CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

 

Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet‘i Cumhurbaşkanlığı Konutunda kabul etti. Cumhurbaşkanı İvanov, Makedon-İst Projesi konusunda Makedonya Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan ikili anlaşma hakkında Prof. Dr. Yunus Söylet’ten bilgi aldı.

 

MAKEDON-İST NEDİR?

 

MAKEDON-İST, İstanbul Üniversitesi ile Makedonya arasında inovasyon alanında işbirliği yapmak amacıyla geliştirilmiş bir projedir. Proje kapsamında ulusal ve uluslararası innovasyon alanında güncel tecrübelere sahip İstanbul Üniversitesi’nin bilgi birikiminden faydalanarak Balkanlarda ve özel olarak Makedonya’da “İnovasyon Merkezleri” ve “Teknopark”ların kurulmasını öngörmektedir. Projede bir ana “inovasyon merkezi” dışında Makedonya’nın farklı bölgelerinde 3 merkezin daha kurulması planlanmaktadır. Üretimlerin gerçekleştirildiği, yeni girişimlerin oluşmasının sağlandığı ve üniversite sanayi işbirliğinin hayata geçirildiği inovasyon merkezleri ve teknoparklar vasıtası ile üniversiteler daha fonksiyonel bir pozisyona gelirken, istihdam oranlarında artış olacak, sanayiyi geliştirici ve uygulanabilir fikirler ortaya çıkacaktır. İÜ Rektörlüğü tarafından geliştirilen proje İÜ Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından yürütülecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.